ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνεχίζονται με επιτυχία οι εξαγωγές ελαιόλαδου

συνεχίζονται-με-επιτυχία-οι-εξαγωγές-704119

Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου και Βορείων Σποράδων

Οι εξαγωγές ελαιολάδου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Βορείων Σποράδων συνεχίζονται φέτος με επιτυχία. Ειδικότερα μέχρι σήμερα έχουν φύγει μεγάλες ποσότητες ελαιόλαδου από τον Συνεταιρισμό προς Ιταλία, Σκόπια και Βουλγαρία ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστικοποιηθούν συμφωνίες μεταξύ διοίκησης και εμπόρων για την εξαγωγή αντίστοιχων ποσοτήτων και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η φετινή σοδειά ελαιόλαδου στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου ήταν αυξημένη και ποιοτικά άριστη και έτσι δημιουργήθηκαν καλύτερες συνθήκες για εξαγωγές του προϊόντος.

Εντονη είναι η ζήτηση του ελαιόλαδου Πηλίου από την Ιταλία στην οποία διατίθενται μεγάλες ποσότητες που φορτώνονται καθημερινά από τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού.

Επίσης ποσότητες ελαιόλαδου φετινής εσοδείας εξάγονται και διατίθενται και σε ελληνικές αγορές από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου και Βορείων Σποράδων σε τιμές ικανοποιητικές οι οποίες διαμορφώνονται στα 3,10 ευρώ το λίτρο κατά μέσο όρο.

Τέλος, η διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού εκφράζει την αισιοδοξία της ότι λόγω της μεγάλης ζήτησης του ελαιόλαδου από τις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού η τιμή χοντρικής διάθεσης θα αυξηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα στα 3,50 ευρώ το λίτρο προς όφελος τόσο της συνεταιριστικής οργάνωσης όσο και των ίδιων των συνεταιριστών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου