ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Πάγωσαν» οι κρατήσεις

πάγωσαν-οι-κρατήσεις-706433

Προβληματίζει τους τουρ οπερέιτορς η μειωμένη ροή από το εξωτερικό λόγω προεκλογικής περιόδου

Εντονα προβληματισμένοι είναι οι τουρ οπερέιτορς των νησιών, λόγω της μείωσης που σημειώνεται στη ροή των κρατήσεων από το εξωτερικό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ανάλογος σκεπτικισμός υπάρχει, στο μεταξύ, και προς την κατεύθυνση των Ρώσων τουριστών, αλλά επικρατεί η αισιόδοξη σκέψη ότι θα εξομαλυνθεί η κατάσταση. Ο Στέργιος Στερεόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Σκιάθο, θα μεταβεί στη Μόσχα προκειμένου να συμμετέχει στη διεθνή έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάρτιο, ενώ παράλληλα θα συζητήσει τις λεπτομέρειες της τουριστικής συνεργασίας με τη συγκεκριμένη περιοχή.

Το ζητούμενο είναι να διατηρηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον από τη Μόσχα και να δρομολογηθεί και φέτος η απευθείας σύνδεση με το αεροδρόμιο της Σκιάθου. Το σημείο που προβληματίζει, ωστόσο, τον κ. Στερεόπουλο είναι η έλλειψη εθνικής βίζας στην Ελλάδα, η οποία έχει υιοθετηθεί, σημειωτέον, από την Κύπρο και την Ισπανία.

Η πρόβλεψη ότι θα προωθηθεί προς τις δύο προαναφερθείσες περιοχές ο μαζικός τουρισμός από τη Ρωσία εντείνει, όπως είναι φυσικό, τον προβληματισμό των επαγγελματιών, ενώ διατυπώνεται παράλληλα η αισιόδοξη σκέψη ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και θα εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Το ζητούμενο είναι για όλους η σταθερότητα και στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνεται από τους επαγγελματίες ότι οι πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν άμεσα τον τουρισμό.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Αλέκος Ευσταθίου, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Σκιάθο, εκτιμά ότι υπάρχει μείωση στο ρυθμό των κρατήσεων, αλλά δεν είναι μέχρι στιγμής ανησυχητικό το φαινόμενο. Ο ίδιος επισημαίνει, ωστόσο, ότι «θα υπάρξει πρόβλημα εάν δεν εκλεγεί άμεσα κυβέρνηση». Σε γενικές γραμμές, ο κ. Ευσταθίου διατηρεί την αισιοδοξία του και εκτιμά ότι «θα είναι καλή η φετινή σεζόν, υπό την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι θα έχουμε γρήγορα κυβέρνηση και δεν θα υπάρξει αστάθεια».

Εντονότερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από την Αγγλική και τη Σκανδιναβική αγορά, ενώ στο μεταξύ, ο κ. Ευσταθίου θα συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, που προγραμματίζονται στο Ισραήλ, την Τσεχία, το Βελιγράδι και τη Σουηδία, προωθώντας την τουριστική ανάπτυξη στο πεδίο του εισερχόμενου τουρισμού.

Ο Βαγγέλης Δρόσος, αντίστοιχα, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Σκόπελο, επισημαίνει από την πλευρά του ότι «οι κρατήσεις πάγωσαν περισσότερο διερευνητικά, παρά λόγω εκλογών». Τη δεδομένη χρονική περίοδο σημειώνεται σταθερό ενδιαφέρον από τη Γερμανία και την Αγγλία, ενώ όπως τονίζει παράλληλα ο επαγγελματίας της Σκοπέλου, αναπτύσσεται επικοινωνία και με άλλες περιοχές του εξωτερικού.

Με συναισθήματα προβληματισμού και έκδηλης ανησυχίας παρακολουθούν, στο μεταξύ, τις εξελίξεις και οι ξενοδόχοι των νησιών, οι οποίοι εύχονται να επιβεβαιωθούν, τελικά οι προβλέψεις για καλή εξέλιξη και έκβαση της φετινής τουριστικής σεζόν.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου