ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στα «σκαριά» επένδυση 1 εκατ. ευρώ

στα-σκαριά-επένδυση-1-εκατ-ευρώ-708296

Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου και Βορείων Σποράδων

«Στα σκαριά» βρίσκεται επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου και Βορείων Σποράδων και αφορά κυρίως στον εκσυγχρονισμό και τη μεταποίηση μονάδας ελιάς και ελαιολάδου.

Ο Συνεταιρισμός διεκδικεί τη χρηματοδότηση από κοινοτικό πρόγραμμα και γι’ αυτό το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη κινητικότητα από τη διοίκηση προκειμένου να προετοιμάσουν σχετικό φάκελο που θα σταλεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέχρι τις13 Φεβρουαρίου 2015.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στην πρόσφατη γενική συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού και γι’ αυτό το λόγο δημιουργήθηκε και η ομάδα Παραγωγών Βρώσιμης Ελιάς και Ελαιολάδου προκειμένου να μπορούν να διεκδικήσουν προγράμματα επιδοτήσεων.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Βορείων Σποράδων Γιάννης Διανελλάκης, μέσω της ομάδας θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης του Συνεταιρισμού σε προγράμματα επιδοτήσεων, τα οποία θα αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Συνεταιρισμού π.χ. (π.χ. κονσερβοποιία, ψυγεία, ελαιοτριβείο κ.α.).

«Μέσα από την ομάδα θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε κάποια προγράμματα έτσι ώστε να βελτιώσουμε τις υποδομές του Συνεταιρισμού. Μάλιστα τα αρχικά δικαιολογητικά για την δημιουργία της ομάδας έχουν ήδη κατατεθεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2015 θα καταθέσουμε ολοκληρωμένο το φάκελο. Ολα όσα γίνονται από τον Συνεταιρισμό το τελευταίο διάστημα έχουν στόχο την αναβάθμισή του και το συμφέρον των παραγωγών της περιοχής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Διανελλάκης.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους εξής άξονες:

  • Παρακολούθηση και διαχείριση της αγοράς στον τομέα του ελαιολάδου και της διαχείρισης των επιτραπέζιων ελαιών.
  • Βελτίωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ελαιοκαλλιέργειας.
  • Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας καλλιεργειών μέσω εκσυγχρονισμού.
  • Βελτίωση της ποιότητας της παραγωγής ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελαιών.
  • Ιχνηλασιμότητα, πιστοποίηση και προστασία ποιότητας ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελαιών και διάδοση πληροφορίας.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου