ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κινητικότητα λόγω εκλογών

κινητικότητα-λόγω-εκλογών-710235

Κρατήσεις θέσεων προκειμένου να μεταβούν στα νησιά οι ετεροδημότες

Στην κατεύθυνση της αυθημερόν μετάβασης στον τόπο καταγωγής τους προσανατολίζονται αρκετοί ετεροδημότες, οι οποίοι σπεύδουν ήδη να εξασφαλίσουν έγκαιρα εισιτήριο μετ’ επιστροφής, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, την Κυριακή 25 Ιανουαρίου.

Κινητικότητα παρατηρείται ήδη στα τοπικά πρακτορεία έκδοσης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενώ στο μεταξύ, σημειώνονται αρκετές τηλεφωνικές ερωτήσεις σχετικά με τα προγραμματισμένα δρομολόγια για την Κυριακή των εκλογών. Οι περισσότεροι νησιώτες, που διαμένουν σε άλλες περιοχές, της Μαγνησία αλλά και ευρύτερα, αναμένεται να ταξιδέψουν στον προορισμό τους με αυθημερόν επιστροφή, όπως είναι άλλωστε εμφανές από τα εισιτήρια που εκδίδονται.

Το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτεύς» θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο των εκλογών, τα εξής δρομολόγια: Σάββατο 24 Ιανουαρίου, Βόλος (08.00) – Σκιάθο -Γλώσσα – Μαντούδι – Γλώσσα – Σκιάθο – Βόλος. Κυριακή 25 Ιανουαρίου, Βόλος (08.00) – Σκιάθο – Γλώσσα – Σκόπελο – Αλόννησο (1 ώρα παραμονή: 14.00-15.00) -Σκόπελο – Γλώσσα – Σκιάθο – Βόλο.

Το flying cat, αντίστοιχα, θα αποπλεύσει από το λιμάνι του Βόλου το Σάββατο στις 2.30 μμ και την Κυριακή των εκλογών στις 4 μμ, με επιστροφή την επομένη το πρωί στο λιμάνι του Βόλου.

Στο μεταξύ, αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί τόσο από το κεντρικό, όσο και από τα κατά τόπους Λιμεναρχεία, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

«Τα δρομολόγια με το επιβατηγό πλοίο και το υδροπτέρυγο, καλύπτουν προς στιγμή τις ανάγκες της περιοχής και δεν υπάρχει αίτημα για έκτακτα δρομολόγια» όπως αναφέρει ο Λιμενάρχης Βόλου, Μανώλης Κανάλης. Τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται, παράλληλα, με την προκήρυξη των εκλογών, προβλέπουν την παρουσία όλου του διαθέσιμου προσωπικού, αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης, περιπολίες, ενώ όπως σημειώνει ο κ. Κανάλης «η κίνηση με τα πλοία της γραμμής είναι συνηθισμένη για την περίοδο που διανύουμε, τη δεδομένη χρονική στιγμή, ενώ εκτιμάται ότι θα σημειωθεί μεγάλη αύξηση στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου».

Ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί και στα λιμεναρχεία των νησιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή κίνηση και εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στον τόπο καταγωγής τους. «Από πλευράς λιμεναρχείου λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα τάξης στο λιμάνι ούτως ώστε να εξυπηρετηθεί όλος ο κόσμος» υπογραμμίζει ο Λιμενάρχης Σκιάθου, πλωτάρχης Νίκος Κατσάμπας, για να προσθέσει ότι «το μεγάλο κύμα των ετεροδημοτών κινείται συνήθως μια ή δύο μέρες πριν από τις εκλογές και αναμένουμε ενδεχόμενη αύξηση της κίνησης από την Παρασκευή. Ο κόσμος, τονίζει ο ίδιος, θα εξυπηρετηθεί και στα τρία νησιά χωρίς κανένα πρόβλημα».

Ανάλογη πρόβλεψη υπάρχει και στη Σκόπελο, ενώ όπως αναφέρει ο λιμενάρχης του νησιού Γιώργος Γκάρας «όλο το έμψυχο δυναμικό βρίσκεται σε επιφυλακή, δεν δίδεται σε κανέναν άδεια μέχρι τη λήξη των εκλογών, ενώ παράλληλα εφαρμόζονται αυξημένα μέτρα ασφαλείας και περιπολίες».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου