ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ασφαλτόστρωση δρόμου στην Αλόννησο

ασφαλτόστρωση-δρόμου-στην-αλόννησο-730658

Από Προφήτη Ηλία έως Γιάλια προϋπολογισμού 380.000 €

Στη φάση της κατασκευής μπαίνει ακόμα ένα έργο για την Αλόννησο, μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του αναδόχου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργο «Ασφαλτόστρωση οδού από θέση Προφήτη Ηλία έως Γιάλια», προϋπολογισμού 380.000 ευρώ.

Οπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσα από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας δημιουργούμε ένα δίκτυο ασφαλών προσβάσεων στις Σποράδες, έτσι ώστε να διευκολύνεται η επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων, καθώς και η πρόσβαση στις ξεχωριστές παραλίες των νησιών. Τα έργα αυτά, πέρα από τη χρησιμότητά τους, διαχέουν κοινοτικούς πόρους και δημιουργούν θέσεις εργασίας, στηρίζοντας την τοπική οικονομία και κοινωνία. Το συγκεκριμένο έργο εξασφαλίζει την πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων της περιοχής στα κτήματά τους, καθώς και των επισκεπτών του νησιού προς την παραλία στον όρμο Γιάλια».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης σημείωσε: «Αλλο ένα αναγκαίο έργο για το νησί, μπαίνει στη φάση της κατασκευής. Το νησιωτικό πρόγραμμα της Αλοννήσου, που υλοποιείται μέσω του ΕΣΠΑ με τη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου, είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της καθημερινότητας στο νησί».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου