ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δυναμικό άνοιγμα της Σκοπέλου

δυναμικό-άνοιγμα-της-σκοπέλου-735245

Στόχος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής η ενίσχυση μεγάλων αγορών του εξωτερικού

Το ευρύτερο άνοιγμα της Σκοπέλου σε ήδη γνωστές αγορές όπως η Αγγλία, η Σκανδιναβία και η Ολλανδία, σε συνάρτηση με τη διαμόρφωση του προφίλ του νησιού, το οποίο θα προβληθεί διεθνώς, αποτελούν τους κεντρικούς άξονες της φιλοσοφίας και του σχεδιασμού για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

«Είναι πολύ σημαντικό να διαμορφωθεί μια εικόνα προς τα έξω, προκειμένου να γίνει γνωστό το νησί και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορεί να προσφέρει» όπως αναφέρει η Μαρία Βογιατζόγλου, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Σκοπέλου.

Παράλληλος στόχος του νέου σχεδιασμού δράσης, είναι η συμμετοχή σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, στην Αγγλία, τη Σκανδιναβία και την Ολλανδία, που αποτελούν, άλλωστε, τις κύριες αγορές του εισερχόμενου τουρισμού για τη Σκόπελο.

Στο σημείο αυτό, η κ. Βογιατζόγλου υπογραμμίζει ότι «μας ενδιαφέρουν όλες οι αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Βαλκανίων, αλλά δεν υπάρχει πρακτικά η δυνατότητα να συμμετέχουμε σε όλες και θα πρέπει, μοιραία, να κάνουμε επιλογή».

Η προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τις οποίες προσφέρει απλόχερα το νησί, όπως περιπατητικός, θρησκευτικός, ιστορικός, αρχαιολογικός, αλλά και αγροτοτουριστικός, κατέχει εξέχουσα θέση στους στόχους των μελών της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, με δεδομένη την πρόθεση των ιθυνόντων για ολοκληρωμένη και συνολική ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού.

Στις προτεινόμενες δράσεις, εντάσσεται, εξάλλου, η σκέψη και πρόθεση φιλοξενίας δημοσιογράφων από διάφορες χώρες του κόσμου, προκειμένου να γνωρίσουν τα νησιά και να προωθήσουν τις φυσικές τους ομορφιές μέσα από αντίστοιχα δημοσιεύματα.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται, παράλληλα, η σκέψη φιλοξενίας bloggers από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να επιτευχθεί η διαδικτυακή προβολή του νησιού.

Στη διάρκεια της χρονιάς, τέλος, θα διερευνηθούν οι παραπάνω προτάσεις, προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίησή τους, ενώ βασικός στόχος είναι να αναπτυχτεί παράλληλα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων, με απώτερο στόχο την ισόρροπη τουριστική τους ανάπτυξη.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου