ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χιονόπτωση στη Γλώσσα

χιονόπτωση-στη-γλώσσα-736205

Πιο ήπιο το κύμα κακοκαιρίας που ενέσκηψε χθες στη Σκόπελο, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε νωρίς χθες το πρωί στη Γλώσσα Σκοπέλου, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθούν προβλήματα, καθώς το κύμα κακοκαιρίας ήταν πιο ήπιο σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά. Η χιονόπτωση σταμάτησε προς στιγμή γύρω στις 10.30 το πρωί, έλιωσε το χιόνι, αλλά αρκετοί μαθητές δεν πήγαν στο σχολείο, λόγω του τσουχτερού κρύου.

Το δημοτικό σχολείο της Γλώσσας, στο οποίο φοιτούν 41 μαθητές, λειτούργησε χθες κανονικά, αλλά προσήλθαν περίπου οι μισοί μαθητές, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Το κύμα της κακοκαιρίας περιορίστηκε, όπως και την προηγούμενη φορά στο βόρειο μέρος της Σκοπέλου, ενώ όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Τριανταφύλλου «η χιονόπτωση ξεκίνησε προχθές, μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι τις 3 τα ξημερώματα που κυκλοφορούσαμε έξω λόγω της εορταστικής μέρας, συνεχίζονταν με αμείωτους ρυθμούς». Ασπρισαν οι στέγες των σπιτιών, ενώ μετά τη μία χθες το μεσημέρι, άρχισε και πάλι η πυκνή χιονόπτωση στη Γλώσσα, εντείνοντας το κλίμα ετοιμότητας για κάθε ενδεχόμενο.

Οι δρόμοι του νησιού παρέμειναν, στο μεταξύ, ανοιχτοί, το προσωπικό του Δήμου, εργάτες και μηχανήματα τέθηκαν σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης, ενώ το κύμα κακοκαιρίας επικεντρώθηκε από το Νέο Κλήμα προς την περιοχή της Γλώσσας.

Στη χώρα της Σκοπέλου το λεπτό στρώμα χιονιού που δημιουργήθηκε λόγω της προχθεσινής χιονόπτωσης έλιωσε χθες το πρωί, ενώ περιορίστηκε σε ορισμένες ψηλές κορυφές του γύρω ορεινού όγκου.

Κατά γενική ομολογία, το κύμα της κακοκαιρίας ήταν πολύ πιο ήπιο σε σύγκριση με τη σφοδρή χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών και κατά συνέπεια δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στο νησί, αλλά ούτε στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία λειτούργησαν κανονικά.

Στο μεταξύ, το έμψυχο δυναμικό των νησιών παραμένει σε επιφυλακή, παρά το γεγονός ότι εξομαλύνονται οι καιρικές συνθήκες, μετά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών.

Στο Δήμο Σκιάθου, ειδικότερα, βρίσκονται σε επιφυλακή, για προληπτικούς λόγους, τρία βυτία με θαλασσινό νερό, προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία στην περίπτωση κατά την οποία προκύψουν τυχόν προβλήματα. Ομοίως βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα το έμψυχο δυναμικό του Δήμου αλλά και εθελοντές.

Στο γειτονικό Δήμο Σκοπέλου το έμψυχο δυναμικό παρέμεινε σε ετοιμότητα. Οπως ανέφερε ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης «είμαστε σε ετοιμότητα, γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα διάφορα μηχανήματα και οι χειριστές τους, ούτως ώστε να επέμβουμε όταν και αν χρειαστεί».

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται, παράλληλα, ο καιρός και στην Αλόννησο, το έμψυχο δυναμικό του νησιού και τα διαθέσιμα μηχανήματα παραμένουν επίσης σε επιφυλακή, για κάθε ενδεχόμενο, ενώ τα σχολεία λειτούργησαν επίσης κανονικά.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου