ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναζητούν νέες αγορές

αναζητούν-νέες-αγορές-739723

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκιάθου προωθεί τη σύνδεση με καινούργιους προορισμούς

Η διεύρυνση των δεσμών σύνδεσης και επικοινωνίας της Σκιάθου με πολλούς διαφορετικούς προορισμούς, εντάσσεται μεταξύ των προτεραιοτήτων που θέτουν οι επικεφαλής της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκιάθου. Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την προσεχή άνοιξη Τούρκοι δημοσιογράφοι στη Σκιάθο, οι οποίοι στη διάρκεια της φιλοξενίας τους, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού και τις εναλλακτικές δράσεις που προσφέρει, για τους φίλους των ευχάριστων «αποδράσεων».

«Θα ενημερώσουμε τους Τούρκους δημοσιογράφους για το τι μπορούν να κάνουν οι επισκέπτες του νησιού και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξουν απευθείας πτήσεις. Παράλληλα πιστεύουμε ότι εφόσον εδραιωθεί η γραμμή Μυτιλήνη – Βόλος, θα έχουν τη δυνατότητα οι επισκέπτες να προσεγγίσουν και τα δικά μας νησιά, τις Βόρειες Σποράδες, δεδομένου ότι οι Τούρκοι είναι θετικοί προς την Ελλάδα και τα νησιά μας» αναφέρει ο Παναγιώτης Διολέττας, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Σκιάθου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, έχει ξεκινήσει επαφές με τη γείτονα χώρα ήδη από την προηγούμενη χρονιά, προκειμένου να επιτευχθεί τελικά ο στόχος. Γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, θα μεταβεί στη διεθνή έκθεση της Κωνσταντινούπολης, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιανουάριο.

«Πραγματοποιούμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο επαφές με μεγάλα γραφεία της Τουρκίας, προκειμένου να προστεθεί και η Σκιάθος στο πρόγραμμα των κρουαζιερόπλοιων, που προέρχονται από τη συγκεκριμένη χώρα» αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Κουκουλάκης. Παράλληλα ο ίδιος προσθέτει ότι «στο μεταξύ, ρυθμίζουμε τις επιμέρους λεπτομέρειες, προκειμένου να έρθει αντιπροσωπεία Τούρκων δημοσιογράφων, από τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες και περιοδικά για να διαφημίσουν τη Σκιάθο ως προορισμό. Είναι μια πολύ καλή αγορά και πρέπει να την προσελκύσουμε».

Παράλληλος στόχος των μελών της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου είναι να διευρυνθεί κατά 30 μέρες η τουριστική σεζόν. Συγκεκριμένα, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να διευρυνθεί 15 μέρες τον Απρίλιο και 15 μέρες τον Οκτώβριο, αντίστοιχα η σεζόν.

«Η Τούρκικη αγορά μπορεί να βοηθήσει το νησί, διότι είναι μια αγορά που δεν προωθεί τις διακοπές μόνο Ιούλιο και Αύγουστο και γι’ αυτό το λόγο μελετούμε τις προοπτικές διεύρυνσης της σεζόν» επισημαίνει ο ίδιος.

Στο πλαίσιο των πολυεπίπεδων πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται και οι οποίες θα τεθούν υπόψη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκιάθου, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων βρίσκεται σε επικοινωνία με μεγάλους τουρ οπερέιτορς του εξωτερικού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου