ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενδιαφέρον ενηλίκων για μάθηση

ενδιαφέρον-ενηλίκων-για-μάθηση-739726

Πολλές αιτήσεις έχουν υποβληθεί στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σκοπέλου

Εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή των Σκοπελιτών στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησηςτου νησιού. Μεταξύ των συμμετεχόντων είναι εργαζόμενοι που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα μόρια, άνθρωποι που διαθέτουν Πανεπιστημιακές περγαμηνές και επιθυμούν να διευρύνουν το επίπεδο γνώσης, αλλά και κάτοικοι του νησιού που δεν διαθέτουν απολυτήριο Γυμνασίου.

Ηδη έχει ξεκινήσει η λειτουργία τεσσάρων τμημάτων και έπονται δύο επιπλέον.

Τα πρωινά μαθήματα πραγματοποιούνται στο χώρο του Ξενία Σκοπέλου, τα απογευματινά στο Λύκειο Σκοπέλου, ενώ στο μεταξύ, όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το ίδιο πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν σχετική αίτηση στο Δήμο Σκοπέλου.

Ακόμη έχουν δημιουργηθεί δύο τμήμα στο πεδίο της «Διαχείρισης διαπροσωπικών σχέσεων», ένα στη Σκόπελο και ένα δεύτερο στη Γλώσσα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι ενότητες για τη «Διαχείριση εργασιακού άγχους», την «Εναρμόνιση προσωπικής και Επαγγελματικής ζωής» καθώς και τα τμήματα υπολογιστών.

Τα τμήμα υπολογιστών ειδικότερα, περιλαμβάνουν υπολογιστικά φύλλα παρουσιάσεις και επεξεργασία κειμένου – διαδίκτυο, τα οποία, όπως προαναφέρθηκε, παρακολουθούν αρκετοί καταρτιζόμενοι μεγάλης ηλικίας.

Παράλληλα, στο πρόγραμμα των μαθημάτων υπάρχουν δύο ακόμη σημαντικές ενότητες, που είναι η «Επιχειρηματικότητα και τουριστική πολιτιστική ανάπτυξη», τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σκοπέλου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου