ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συστράτευση αλληλεγγύης για απόρους στη Σκιάθο

συστράτευση-αλληλεγγύης-για-απόρους-757518

Συντονισμένες ενέργειες φορέων με την υποστήριξη του δήμου για τους απόρους

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για την ενίσχυση 80 περίπου άπορων οικογενειών πραγματοποιούνται στη Σκιάθο, ενόψει της εορταστικής περιόδου. Το καλάθι της αλληλεγγύης έχει ήδη τοποθετηθεί στα μάρκετ του νησιού, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα, για όσους τα έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα αναπτύσσονται και άλλες συντονισμένες πρωτοβουλίες, προς την ίδια κατεύθυνση από τους φορείς του νησιού και την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη τις προηγούμενες μέρες, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του νησιού. Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Γιαννίτσης συναντήθηκε τις προηγούμενες μέρες με τους εθελοντές του νησιού, προκειμένου να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται επί σειρά ετών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Σύλλογοι: Γονέων 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου,

Γονέων 3ου Νηπιαγωγείου, Γονέων 1ου Δημοτικού, Γονέων 2ου Δημοτικού, Γονέων Γυμνασίου, Γονέων Λυκείου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», Σύλλογος Γυναικών, Σώμα Ελλήνων Οδηγών, Διεθνής Ένωση Γυναικών, Πολιτιστικός Σύλλογος «Δυο Αλέξανδροι», Γυμναστικός Σύλλογος και Ένωση Μικρασιατών Σκιάθου.

Ο Δήμος Σκιάθου υποστηρίζει την προσπάθεια, ενώ ο κάθε σύλλογος αναλαμβάνει να συνεισφέρει με ένα χρηματικό ποσό, το οποίο συγκεντρώνεται και διανέμεται με τη μορφή δωροεπιταγών, στους απόρους. Παράλληλα οι φορείς τοποθετούν καλάθια σε super market και μπακάλικα του νησιού, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα, τα οποία διανέμονται, μαζί με τις δωροεπιταγές, σε άπορες οικογένειες.

«Στηρίζουμε τις δράσεις των εθελοντών, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από τους Συλλόγους, με την υποστήριξη του δήμου και τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας» όπως αναφέρει ο κ. Γιαννίτσης, για να προσθέσει ότι «θα πραγματοποιήσουμε και άλλες συναντήσεις, προκειμένου να καταρτίσουμε το χρονοδιάγραμμα των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, ενόψει Χριστουγέννων».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου