ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πέρασε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός Δήμου Αλοννήσου

πέρασε-κατά-πλειοψηφία-ο-προϋπολογισ-759262

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Αλοννήσου στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο προϋπολογισμός του 2015, ο οποίος εξαιρετικά λιτός, ανέρχεται στο ποσό των 3.302.000 ευρώ. Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, ανέφερε ότι «είναι απολύτως ρεαλιστικός και συντάχθηκε σύμφωνα με την οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών και του παρατηρητήριου».

Ο ίδιος τόνισε παράλληλα ότι ο Δήμος έχει μηδενικές οφειλές προς τρίτους, ενώ άμεσος στόχος είναι η αποπληρωμή των οφειλών των τριών κοινωφελών επιχειρήσεων, οι οποίες μετά την κατάργησή τους, περιήλθαν στο Δήμο.

Γι’ αυτό το λόγο έγινε αναμόρφωση του προϋπολογισμού και εγγράφηκαν οι αντίστοιχοι κωδικοί, για την αποπληρωμή των οφειλών των τριών κοινωφελών επιχειρήσεων, που έχουν καταργηθεί.

Ο Κώστας Δροσάκης, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας καταψήφισε τον προϋπολογισμό, δηλώνοντας «παρών». Οπως εξηγεί ο ίδιος «καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό διότι είναι κατά προσέγγιση τα ποσά στους κωδικούς και το σημαντικότερο, είναι δυσνόητα τα επιμέρους στοιχεία και απαιτείται επεξήγηση σε κάθε δημοτικό σύμβουλο, ώστε να γίνουν αντιληπτά».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου