ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δημοφιλέστερος προορισμός η Σκιάθος

δημοφιλέστερος-προορισμός-η-σκιάθος-760136

Συμμετοχή με έντυπο και οπτικό υλικό στη διεθνή τουριστική έκθεση της Σμύρνης

Δημοφιλέστερος προορισμός για το 2014 ανακηρύχτηκε η Σκιάθος μετά από έρευνα που διεξήχθη από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, με πρωτοβουλία της εταιρείας Europeanfashioneventκαι τη συμμετοχή της UnescoΠειραιώς και Νήσων. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 21.00 στο ξενοδοχείο Χίλτον στην Αθήνα, στο πλαίσιο του MoneyShow.

Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο γεγονός ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, ο οποίος έχει κληθεί από τους διοργανωτές να παραλάβει την πλακέτα, υπογραμμίζει ότι «σίγουρα είναι μεγάλη διάκριση για το νησί και εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του MoneyShow, στην τελετή λήξης του μεγαλύτερου συνεδρίου επιχειρηματικότητας σε επίπεδο Βαλκανίων, όπου συμμετέχουν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις».

Το νησί είχε βραβευτεί, σημειωτέον, και στο παρελθόν, το 2012 και το 2013 στο πλαίσιο διεξαγωγής του ίδιου συνεδρίου, το οποίο συγκαταλέγεται, όπως προαναφέρθηκε, στις κορυφαίες διοργανώσεις, σε επίπεδο Βαλκανίων.

Την ίδια στιγμή, το νησί του Παπαδιαμάντη δίνει το «παρών» στη διεθνή τουριστική έκθεση της Σμύρνης, που ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου. Κατόπιν συνεργασίας της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, με την Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου, εστάλη έντυπο και οπτικό υλικό, στην Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, που συμμετέχει στην ίδια έκθεση, μαζί με το Επιμελητήριο.

Στόχος και προσδοκία είναι «να ανοίξουμε το συγκεκριμένο προορισμό στην Σκιάθο, γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οργανωμένοι Τούρκοι επισκέπτες» όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού, για να προσθέσει ότι «αναμφίβολα είναι μεγάλος στόχος να ξεκινήσουμε συνεργασία και με την Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρευρεθεί εκπρόσωπός μας το Φεβρουάριο στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης». Στη διεθνή τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης θα παραστεί ο κ. Κουκουλάκης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επαφές με τουρ οπερέιτορς του εξωτερικού.

Παράλληλη βασική επιδίωξη είναι η εδραίωση του τουρισμού κρουαζιέρας από την Κωνσταντινούπολη στο νησί. Σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκιάθου, θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να διερευνηθούν οι προοπτικές δρομολόγησης των αντίστοιχων συνεργασιών.

Για την υλοποίηση του φιλόδοξου στόχου «είναι αναγκαία η συνεργασία με το Δήμο, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ξένοι τουρίστες που πραγματοποιούν κρουαζιέρα με κρουαζιερόπλοιο», όπως υπογραμμίζει ο ίδιος. Στο μεταξύ, οι ξενοδόχοι της Σκιάθου καταθέτουν προτάσεις που ευθυγραμμίζονται με τη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν και της ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος, προς όφελος του νησιού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου