ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προτεραιότητα σε εναλλακτικές δράσεις από το Δήμο Σκιάθου

προτεραιότητα-σε-εναλλακτικές-δράσε-763291

Εντονότερη τουριστική προβολή σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα με επίκεντρο το ιδιαίτερο χρώμα του νησιού

Η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη, η συμμετοχή σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και η πολύπλευρη προβολή των εναλλακτικών προτάσεων που συνθέτουν το προφίλ της Σκιάθου, δίνουν το στίγμα του νέου προγράμματος προβολής του νησιού. Το πρόγραμμα που καταρτίστηκε από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σκιάθου και τέθηκε υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου, οδεύει προς έγκριση από τον ΕΟΤ.

Στον προγραμματισμό δράσης για το 2015 καταγράφεται η συμμετοχή του νησιού στις εκθέσεις της Βιέννης, της Ουτρέχτης, της Στοκχόλμης, του Βελιγραδίου, του Βερολίνου, του Βουκουρεστίου, της Λευκωσίας, του Ρίμινι στην Ιταλία και του Λονδίνου. Παράλληλα ο Δήμος Σκιάθου θα συμμετάσχει σε δύο σημαντικές πανελλαδικές εκθέσεις, την Philoxeniaκαι την GreekTourismExpo, με στόχο την ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη, σε επίπεδο διεθνούς αλλά και εγχώριας αγοράς.

«Θα δώσουμε βαρύτητα και στον εσωτερικό τουρισμό, έχουμε προβλέψει ποσό για διαφήμιση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ήδη ξεκινάμε με Αγγλικό έντυπο, διότι είχαμε πολύ συμφέρουσα πρόταση από την εταιρία TomasCook, οπότε μάλλον θα την ακολουθήσουμε» όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Διολέττας, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκιάθου.

Σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τεθούν προς συζήτηση ευρύτερα ζητήματα που αφορούν την τουριστική προβολή του νησιού, όπως

ανατυπώσεις ή επανεκτυπώσεις ή δημιουργία καινούργιου εντύπου και οπτικού υλικού, για τις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Παράλληλα «θα εκδοθεί καινούργιο έντυπο που θα αφορά όλες τις εναλλακτικές δράσεις που γίνονται στο νησί, ενώ σκέψη μας είναι, βάση του websiteτου Δήμου Σκιάθου, να είναι η τουριστική προβολή, παράλληλα διάφορα link για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, και όλες τις επιμέρους πληροφορίες που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση του κοινού» επισημαίνει ο κ. Διολέττας, ο οποίος προσθέτει ότι όλα τα παραπάνω θέματα θα συζητηθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου.

Μεταξύ των στόχων που θέτει, εξάλλου, ο επικεφαλής της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκιάθου, είναι η αξιοποίηση του εθελοντισμού αλλά και χορηγιών, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι προσπάθειες που θα καταβληθούν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. «Υπάρχουν πολλοί επώνυμοι στη Σκιάθο. Αν τους πλησιάσουμε και τους γνωστοποιήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε, είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσουν» καταλήγει ο ίδιος.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου