ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζητούμενο οι ελεύθερες πτήσεις

ζητούμενο-οι-ελεύθερες-πτήσεις-771832

Επαγγελματίες των νησιών υπογραμμίζουν ότι θα υπάρξει σημαντικό όφελος από τις low cost εταιρείες

Σημαντικό αίτημα αποτελούν για τους επαγγελματίες των νησιών οι ελεύθερες πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται το ενδιαφέρον αλλά και οι προσπάθειες των μελών της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η μετακίνηση επισκεπτών, οι οποίοι επιθυμούν κινηθούν ελεύθερα στη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, επιλέγοντας το κατάλυμα της προτίμησής τους.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν, οι εν δυνάμει επισκέπτες των νησιών, οι οποίοι ταξιδεύουν με τσάρτερ, υποχρεούνται μαζί με το αεροπορικό εισιτήριο να κλείσουν και το πακέτο των διακοπών τους. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλές περιπτώσεις αλλοδαπών, οι οποίοι θέλουν να ταξιδέψουν με lowcostεταιρείες, όχι μόνο στη διάρκεια της θερινής σεζόν αλλά και ευρύτερα.

«Πολλοί Γάλλοι και Ιταλοί, θέλουν να ταξιδέψουν απευθείας στα νησιά, χωρίς να κλείσουν εκ των προτέρων πακέτο για τις διακοπές και τη διαμονή τους» όπως αναφέρει ο Κώστας Ζεϊμπέκης, ο οποίος διατηρεί κτηματομεσιτικό γραφείο στη Σκιάθο. Ο ίδιος υπογραμμίζει παράλληλα ότι οι απευθείας πτήσεις θα εξυπηρετήσουν και το πεδίο της αγοράς και πώλησης γης, διότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν σε ανύποπτο χρόνο στα νησιά για να δουν από κοντά τα διαθέσιμα ακίνητα.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ταξιδέψει κανείς μόνος του από το Παρίσι ή το Λονδίνο στη Σκιάθο, χωρίς να κλείσει προηγουμένως πακέτο για τη διαμονή του. Το γεγονός αυτό δημιουργεί προβλήματα, διότι όποιος επιθυμεί να έρθει, για παράδειγμα στη Σκιάθο, προκειμένου να αγοράσει σπίτι, πρέπει να ταξιδέψει μέσω Αθήνας. Αν υπήρχαν, ωστόσο, πτήσεις με lowcostεταιρείες, θα είχε τη δυνατότητα να ταξιδέψει απευθείας» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Ζεϊμπέκης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ενδιαφερομένων είναι άνθρωποι που προέρχονται κατά βάση από χώρες του εξωτερικού και είναι κατά συνέπεια σημαντική η απευθείας πρόσβαση στα νησιά.

Ανάλογο ενδιαφέρον εκδηλώνεται, παράλληλα, από ξένους επενδυτές και για τη γειτονική Σκόπελο, όπου υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ακίνητα προς πώληση. «Υπάρχουν ξένοι, οι οποίοι θέλουν να έρθουν στο νησί για να αγοράσουν ακίνητο στη διάρκεια του χρόνου. Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να ταξιδέψουν απευθείας στα νησιά και σίγουρα θα βοηθούσαν πολύ οι απευθείας πτήσεις» αναφέρει από την πλευρά της η Δάφνη Χλιβερού-Γιέγκι, υπάλληλος κτηματομεσιτικού γραφείου στη Σκόπελο.

Το ενδιαφέρον είναι συνήθως μειωμένο όταν τελειώνει η σεζόν, αλλά υπάρχουν δεκάδες ξένοι, οι οποίοι συνεχίζουν να αναζητούν το σπίτι των ονείρων τους στα νησιά. Η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών προέρχονται από Σουηδία, Γερμανία και Αγγλία, τα ποσά που διαθέτουν κυμαίνονται από 80.000 έως 300.000 ευρώ και συνήθως επιλέγουν να αγοράσουν οικίες αντί οικοπέδων ή κτημάτων, προκειμένου να αποφύγουν το κόστος και τις πολύπλοκες διαδικασίες που απαιτούνται, για την ανέγερση οικοδομής.

Οι επαγγελματίες των νησιών εκτιμούν ότι θα αυξηθούν οι ξένοι επισκέπτες στα νησιά των Βορείων Σποράδων με τις πτήσεις χαμηλού κόστους και όπως είναι προφανές, προσβλέπουν στο κλείσιμο της συμφωνίας, που θα δώσει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου