ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ολοκληρώνεται η λιμνοδεξαμενή Σκοπέλου

ολοκληρώνεται-η-λιμνοδεξαμενή-σκοπέ-15388

Σε εξελικτική φάση βρίσκεται το έργο κατασκευής της λιμνοδεξαμενής Σκοπέλου. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 99% το φυσικό αντικείμενο και απομένει ένα μικρό τμήμα, η τοποθέτηση αγωγού υπερχείλισης, προκειμένου να γεμίσει με νερό η λιμνοδεξαμενή.

Σε δεύτερη φάση, για να λειτουργήσει το έργο, απαιτείται η εγκατάσταση διυλιστηρίου και αγωγών μεταφοράς νερού. «Γι’ αυτό το λόγο είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Γεωργίας, για την ένταξή τους σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, προκειμένου να καταστεί δυνατή η χρηματοδότησή τους» επισημαίνει ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης.

Η έναρξη λειτουργίας της λιμνοδεξαμενής του Πανόρμου αναμένεται, εκτός απροόπτου, την επόμενη χρονιά, ενώ εκτιμάται ότι θα εξασφαλιστεί στο νησί ποσότητα νερού γύρω στα 160.000 κυβικά. «Σαφώς θα ενισχύσει την υδροδότηση του νησιού, η λειτουργία της λιμνοδεξαμενής, διότι θα εξασφαλίσει ποσότητα νερού που θα καλύψει το 25-30% της ετήσιας κατανάλωσης» σημειώνει ο κ. Βασιλούδης και προσθέτει ότι «το κυριότερο είναι ότι θα αποφευχθεί η υπεράντληση από τις γεωτρήσεις και παράλληλα θα βελτιωθεί η ποιότητα του νερού».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου