ΣΠΟΡΑΔΕΣ

H MOm παρακολουθεί τα δελφίνια των Σποράδων

h-mom-παρακολουθεί-τα-δελφίνια-των-σποράδ-19450

Το καλοκαίρι του 2013 η MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιαςγια πρώτη φορά υλοποίησε το Northern Aegean Dolphin Project (N.A.P.D.), ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την καταγραφή και παρακολούθηση των πληθυσμών δελφινιών που διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων (Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ.).

Το 2014 ήρθε ακόμη πιο δυναμικά, με 33 ερευνητικά ταξίδια και 19 επιτυχείς παρατηρήσεις δελφινιών!

Ακόμα η MΟm βρίσκεται στη φάση της επεξεργασίας των δεδομένων που συνέλεξε στο πεδίο από τον Ιούνιο έως και το Σεπτέμβριο του 2014 και σύντομα θα ανακοινώσει τα πρώτα αποτελέσματα. Ωστόσο, προκειμένου να αποκτηθεί σαφέστερη εικόνα για την κατάσταση των πληθυσμών δελφινιών στο Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ. χρειάζεται ακόμα μεγάλη προσπάθεια και βάθος χρόνου στη συλλογή δεδομένων.

Τα δεδομένα αυτά θα αποτελέσουν τονακρογωνιαίο λίθο για το σχεδιασμό δράσεων διαχείρισης και διατήρησης για την προστασία των ειδών στην περιοχή.

Το N.A.P.D. θα είναι πραγματικά μία αξέχαστη εμπειρία για όποιον αποφασίσει να αποτελέσει μέρος της ερευνητικής μας ομάδας για μία εβδομάδα, στο νησί της Αλοννήσου.

Στο ενημερωτικό φυλλάδιο θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη μεθοδολογία που ακολουθείται, το σχεδιασμό των ερευνητικών δραστηριοτήτων και τι θα προσφέρεται σε όσους αποφασίσουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία.

Μπορείτε να συμμετάσχετε ως άτομα, ομάδες ή εταιρείες. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις παλαιότερων συμμετεχόντων!

econews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου