ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ολα τα βλέμματα στη Σκιάθο

ολα-τα-βλέμματα-στη-σκιάθο-28248

Στοχευμένες δράσεις για την ευρύτερη προβολή του νησιού στη διεθνή έκθεση του Λονδίνου

Στη Διεθνή Τουριστική Εκθεση του Λονδίνου (World Travel Market), συμμετέχει ο Δήμος Σκιάθου, στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΕΟΤ, με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή του νησιού και προσέλκυση ακόμη περισσότερων τουριστών στη διάρκεια της νέας σεζόν από τη Βρετανική αγορά.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Σκιάθου, αλλά και επιχειρηματίες του νησιού βρίσκονται στο Λονδίνο και πραγματοποιούν επαφές με παράγοντες του εξωτερικού, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το κύμα των Βρετανών τουριστών.

Η Διεθνής Τουριστική Εκθεση World Travel Market αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού παγκοσμίως. Οι επισκέπτες της ξεπερνούν τους 50.000, ενώ σε αυτή συμμετέχουν πάνω από 5.000 εκθέτες από 180 χώρες.

H Σκιάθος έχει συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα των επισκεπτών της έκθεσης αξιοποιώντας τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς με τις νέες απευθείας πτήσεις από βρετανικές πόλεις προς το διεθνή αερολιμένα Σκιάθου JSI « Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης ».

Την υπουργό Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέα Ανδρεάδη και το γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Πάνο Λειβαδά, στο desk της Σκιάθου καλωσόρισε ο κ. Αριστείδης Δερβένης (Skiathos Palace Hotel) εκδηλώνοντας την πρόθεση των ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων του νησιού για συνέργειες και στοχευόμενες δράσεις.

Παράλληλα συζητήθηκαν και άλλα θέματα τουριστικής ανάπτυξης όπως ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος, η αύξηση της κατά κεφαλή δαπάνης των τουριστών, η αειφόρος ανάπτυξη – προστασία των φυσικών και πολιτιστικών πόρων, η τόνωση της απασχόλησης και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, στήριξη της επιχειρηματικότητας και πολλά ακόμη, τα οποία θα εισέλθουν σε φάση υλοποίησης στο άμεσο μέλλον.

Στην έκθεση WTM του Λονδίνου επίσης συμμετέχουν o εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Σποράδων κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης, ο κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου, τουριστικός πράκτορας dolphin of skiathos, ο κ. Διολέττας Παναγιώτης, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκιάθου και εκπαιδευτής καταδύσεων. Οι εκπρόσωποι του νησιού πραγματοποιούν

σειρά επαφών με φορείς, τουριστικούς πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες καθώς και με δημοσιογράφους εξειδικευμένους στο θεματικό τουρισμό για τη δημιουργία νέων επαγγελματικών σχέσεων, αλλά και την παρουσίαση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου