ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χρωστούν 700.000 ευρώ στη ΔΕΥΑ Σκοπέλου

χρωστούν-700-000-ευρώ-στη-δευα-σκοπέλου-30827

Διαδικασίες είσπραξης των οφειλόμενων με διακανονισμούς και πληρωμή μέσω ebanking

Πονοκέφαλος είναι για τους επικεφαλής της ΔΕΥΑ Σκοπέλου η είσπραξη των παλαιών οφειλών, οι οποίες υπολογίζονται στο ποσό των 700.000 ευρώ περίπου και έχουν ήδη διακανονιστεί στο μεγαλύτερο ποσοστό.

Οι οφειλές τρίτων προς τη ΔΕΥΑΣ έχουν συσσωρευτεί από πέρυσι αλλά και από προηγούμενα χρόνια και προέρχονται από ορισμένους επιχειρηματίες, επαγγελματίες γενικότερα του νησιού, αλλά και από ποσά που συσσωρεύονται λόγω της απουσίας των ιδιοκτητών εξοχικών κατοικιών του νησιού, στο εξωτερικό.

Γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, έχει θεσπιστεί από την ΔΕΥΑΣ η αποπληρωμή λογαριασμών μέσω Τραπεζών και σύντομα αναμένεται να θεσπιστεί και η πληρωμή μέσω e-banking, προκειμένου να καταβάλλονται άμεσα τα οφειλόμενα, σε όποιο σημείο της γης κι αν διαμένει ο κάτοχος οικίας στη Σκόπελο.

Η απόφαση του διακανονισμού οφειλών είχε ληφθεί τον περασμένο Μάιο με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ, ενώ στο μεταξύ, ελήφθη και νέα απόφαση διακανονισμού για τους οφειλέτες, στο πλαίσιο τροπολογίας νόμου που ψηφίστηκε τον προηγούμενο Οκτώβριο.

«Η εμπειρία της 20ετούς λειτουργίας της υπηρεσίας, δείχνει ότι είναι συγκεκριμένοι οι επιχειρηματίες ή οι καταναλωτές οι οποίοι έχουν οφειλές, διότι η πλειοψηφία είναι υποδειγματική» διευκρινίζει στο σημείο αυτό ο κ. Αντώνης Κεσμετζής, διευθυντής της ΔΕΥΑ Σκοπέλου.

Ο ίδιος αναφέρει παράλληλα ότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων, Ελληνες αλλά και ξένοι, δεν ζουν μόνιμα στο νησί, αλλά περιστασιακά, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και κυρίως στη διάρκεια του καλοκαιριού. «Τους δίνουμε, λοιπόν, τη δυνατότητα να πληρώνουν μέσα από Τράπεζες και σε λίγο καιρό, μέσω του ebankingδιαφόρων τραπεζών, τους λογαριασμούς, οπότε δεν θα έχουν πλέον τη δικαιολογία της απουσίας στο εξωτερικό» σημειώνει ο διευθυντής της ΔΕΥΑΣ.

Στο μεταξύ, η ίδια δημοτική επιχείρηση έχει υιοθετήσει προ πολλών ετών ειδικά τιμολόγια για συνταξιούχους, μακροχρόνια άνεργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους, χαμηλοσυνταξιούχους, ΑμεΑ και άλλες συναφείς κατηγορίες.

Παράλληλα προωθούνται σημαντικά έργα υποδομής, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του νησιού. Τα έργα που είναι ώριμα προς υλοποίηση και θα κατασκευαστούν από την Περιφέρεια, περιλαμβάνουν αντικαταστάσεις δικτύων και αγωγών μεταφοράς νερού, ενώ παράλληλα αναμένεται από το ΕΠΠΕΡΑΑ η έγκριση του μεγάλου έργου κατασκευής της αποχέτευσης του Πανόρμου. «Εχουμε καταθέσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και αναμένουμε να λάβουμε την έγκριση δημοπράτησης» επισημαίνει ο κ. Κεσμετζής.

Η ευρεία αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης του νησιού κρίνεται επίσης επιβεβλημένη, αλλά το κόστος είναι απαγορευτικό για το Δήμο Σκοπέλου και θα αναζητηθούν τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά προγράμματα, προκειμένου να υλοποιηθεί μελλοντικά ο στόχος.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου