ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε όλη την Ελλάδα η Hellenic Seaplanes

σε-όλη-την-ελλάδα-η-hellenic-seaplanes-31364

Βόλος, Αλόννησος, Σκόπελος στα πλάνα της εταιρείας υδροπλάνων

Επεκτείνεται το δίκτυο της Hellenic Seaplanes και στην Κρήτη με τη Σητεία να μπαίνει στο χάρτη των υδατοδρομίων, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία παραχώρησης χώρου για το υδατοδρόμιο στο λιμάνι.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Μιχάλης Ασσαριώτη, οι ιδιωτικές επενδύσεις φαίνεται ότι είναι και ο μόνος γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων στην Ελλάδα.

Μέχρι σήμεραπάνω από 30 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης. Η εταιρεία εκτιμά ότι αν όλα πάνε καλά, από το 2015 οι Ελληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα.

Η εταιρεία Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/HellenicSeaplanesS.A., ως επενδυτική εταιρεία στο χώρο των υδατοδρομίων και υδροπλάνων, έχει ξεκινήσει επενδύσεις σε μια σειρά από υδατοδρόμια χωρίς να επιβαρυνθεί ο Φορέας Διαχείρισης Λιμένα ή ο Δήμος οποιοδήποτε κόστος. Μεταξύ τους βρίσκονται τα υδατοδρόμια Αλοννήσου, Σκοπέλου και Σκύρου.

Παράλληλα η εταιρεία ανάλαβε ως Τεχνικός Σύμβουλος αδειοδότησης υδατοδρομίων (χωρίς να επιβαρυνθεί ο Φορέας Διαχείρισης Λιμένα οποιοδήποτε κόστος) σε πέντε υδατοδρόμια, ανάμεσα στα οποία του Βόλου.

«Η πορεία της συγκεκριμένης επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρείας μας προχωράει με σταθερά βήματα και δεν έχει άλλη κατεύθυνση από την ολοκλήρωση του δικτύου. Πρόκειται για ένα εγχείρημα καταφανώς εθνικής σημασίας και αναμένουμε από τις Περιφέρειες και Δημοτικές Αρχές να συμβάλουν ουσιαστικά και να βοηθήσουν στην παράκαμψη των καθυστερήσεων, έτσι ώστε να έχουμε σύντομα ένα βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων, που θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Η εταιρεία μας έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων σε παράλια, νησιά και λίμνες όπου σύντομα θα έχουν διασύνδεση με υδροπλάνο μεταξύ τους», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Νικόλας Χαραλάμπους.

Ταυτόχρονα με τις ιδιωτικές επενδύσεις έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αδειοδότησης από τους Δημόσιους Φορείς Διαχείρισης Λιμένων, Δήμους αλλά και Περιφέρειες, οι οποίοι αναθέτουν σε εξωτερικό τεχνικό σύμβουλο τον σχεδιασμό και την αδειοδοτική διαδικασία. Στη συνέχεια μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας θα ορίσουν ανάδοχο κατασκευαστή, οποίος θα κατασκευάσει το υδατοδρόμιο για να λάβουν την τελική άδεια λειτουργίας και μετέπειτα να παραχωρήσουν τα υδατοδρόμια προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου