ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη φάση της υλοποίησης το Κέντρο Υγείας Σκιάθου

στη-φάση-της-υλοποίησης-το-κέντρο-υγεί-64421

Κώστας Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ, βοηθούμε στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία»

Στη φάση της υλοποίησης περνά το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο, που αφορά στη μετασκευή νέου κτιρίου για το κέντρο υγείας Σκιάθου», προϋπολογισμού 2.506.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα δόθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η έγκριση για υπογραφή σύμβασης κατασκευής. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι Διεύθυνση Τεχνικών Εργων Μαγνησίας και κύριος του έργου η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 18-11-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Ενας από τους στόχους μας, ως αιρετή Περιφέρεια, είναι η υλοποίηση έργων που αναβαθμίζουν το επίπεδο υπηρεσιών υγείας στη Θεσσαλία προς όφελος των πολιτών της. Με την ολοκλήρωσή του έργου οι κάτοικοι και οι παραθεριστές της Σκιάθου, αποκτούν ένα σύγχρονο Κέντρου Υγείας, πλήρως λειτουργικό και με όλες τις απαραίτητες υποδομές, για την εύρυθμη λειτουργία του. Πλέον με το έργο αυτό αναβαθμίζεται η παροχή ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο νησί και τονώνεται το αίσθημα ασφάλειας των μόνιμων κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Παράλληλα, σημείωσε ο περιφερειάρχης, η κατασκευή του έργου αυτού διαχέει κοινοτικούς πόρους στην τοπική οικονομία και κοινωνία και δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Το έργο αφορά στην ανέγερση δύο κτιρίων για τη στέγαση των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας Σκιάθου σε οικόπεδο με εμβαδόν 3.795 τ.μ. Το κυρίως κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο και στεγάζει 6 ιατρεία – εξεταστήρια, τα εργαστήρια του ακτινολογικού και του μικροβιολογικού, τις διοικητικές υπηρεσίες καθώς και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

Το συγκρότημα συμπληρώνεται από ένα δεύτερο ανεξάρτητο κτίριο, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερα ιατρεία (παιδιατρικό, μαιευτικό, οδοντιατρείο και γενικής ιατρικής) και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

Στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου περιλαμβάνονται πρόσβαση και στάση ασθενοφόρου, χώρος πρασίνου, 22 θέσεις στάθμευσης, 2 θέσεις στάθμευσης ασθενοφόρων και αύλειος χώρος.

Με την ολοκλήρωση του έργου εξασφαλίζεται η παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας και ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού της Σκιάθου, καθώς το Κ.Υ. Σκιάθου εγκαθίσταται πλέον σε ένα εύκολα προσβάσιμο κτίριο σύγχρονων προδιαγραφών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου