ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οχι στη συγκριτική αξιολόγηση από το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου

οχι-στη-συγκριτική-αξιολόγηση-από-το-δ-66209

Στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης έγιναν αποδεκτά τα αιτήματα των εργαζομένων

Συμπαρατάχθηκε με τα αιτήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκοπέλου, εκφράζοντας ομόφωνα την αντίθεσή του στο θέμα της ποσόστωσης του 15%, που προβληματίζει τους υπαλλήλους, διότι εκτιμάται ότι εγκυμονεί κινδύνους απολύσεων ή διαθεσιμοτήτων.

Στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης, στην οποία παραβρέθηκαν και εργαζόμενοι του Δήμου Σκοπέλου, αναπτύχθηκε διάλογος για τα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, τη συγκριτική αξιολόγηση, τον επανέλεγχο των συμβάσεων και το εντέλλεσθε του δημάρχου.

Ο εκπρόσωπος των 57 εργαζομένων στο Δήμο Σκοπέλου, Γιώργος Γούλας, στη διάρκεια της τοποθέτησής του υπογράμμισε ότι συνολική θέση των υπαλλήλων ΟΤΑ, είναι ότι ο νόμος 4250 του 2014 για τη συγκριτική αξιολόγηση και τον επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων, «δημιουργεί κινδύνους απολύσεων ή δεξαμενή διαθεσιμοτήτων και απολύσεων» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βασικός λόγος που εντείνει την ανησυχία και τον προβληματισμό των εργαζομένων στο Δήμο, είναι ότι «εισάγονται αφενός καινούργια κριτήρια, διαφορετικά σε σχέση με όσα ίσχυαν κατά το παρελθόν, τα οποία δεν έχουν διασαφηνιστεί» και αφετέρου δημιουργείται «ένα ασφυκτικό κλίμα για τους ίδιους τους υπαλλήλους» όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Γούλας.

Ακολούθησε μακρά συζήτηση με επιχειρήματα, στην οποία τοποθετήθηκαν όλες οι παρατάξεις και η γενική κατεύθυνση της πλειοψηφίας των παρισταμένων στην προχθεσινή συνεδρίαση ήταν ότι η αξιολόγηση πρέπει να γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια και όχι με τον τρόπο που μεθοδεύεται. Παράλληλα υπήρξε συνολική θέση κατά της ποσόστωσης 42-50 που συνεπάγεται απολύσεις ή διαθεσιμότητες για το 15% των υπαλλήλων του Δήμου, αλλά και κατά του επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων με άλλα κριτήρια.

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, αναπτύσσοντας τις θέσεις του, ανέφερε ότι «ταχθήκαμε υπέρ του αιτήματος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ» τονίζοντας παράλληλα ότι «ο Δήμος είναι υπέρ της αξιολόγησης, αλλά σαφώς κάθετα αντίθετος με την ποσόστωση στην αξιολόγηση». Ο ίδιος εξήγησε στο Σώμα ότι σε έλεγχο που έγινε στο Δήμο δεν βρέθηκε κανένας εργαζόμενος με πλαστά δικαιολογητικά, ενώ τάχθηκε υπέρ της απόλυσης εργαζομένων, όταν διαπιστωθεί ότι κατέχουν πλαστά δικαιολογητικά.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις συμβάσεις των εργαζομένων, ο κ. Βασιλούδης κατέστησε σαφές ότι έγιναν με βάση τις τότε ισχύουσες διατάξεις και το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου, το οποίο ακολουθήθηκε κατά γράμμα.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Σταμάτης Περίσης, τάχθηκε υπέρ των προαναφερθέντων, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Σκοπέλου, Μανώλης Ραμαντάνης, τάχθηκε συνολικά κατά του νόμου περί αξιολόγησης των εργαζομένων.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου