ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ολοκληρώνονται οι διεθνείς πτήσεις

ολοκληρώνονται-οι-διεθνείς-πτήσεις-66343

Σήμερα θα αναχωρήσει από Σκιάθο το τελευταίο Νορβηγικό τσάρτερ

Κλείνει σήμερα ο κύκλος των διεθνών πτήσεων τσάρτερ από το αεροδρόμιο της Σκιάθου, με την επιστροφή των τελευταίων Σκανδιναβών τουριστών στο Οσλο.

Στο μεταξύ, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, αναχώρησαν 430 Βρετανοί με δύο πτήσεις τσάρτερ, εκ των οποίων η μία είχε ως σημείο άφιξης το αεροδρόμιο του Λονδίνου και η δεύτερη το Μπίρμιγχαμ.

Μετά την ολοκλήρωση των τελευταίων προγραμματισμένων πτήσεων τσάρτερ από το εξωτερικό, ολοκληρώνεται και επίσημα ο κύκλος της θερινής σεζόν. Στο μεταξύ, έως και την 25η Οκτωβρίου θα πραγματοποιείται μια τακτική καθημερινή πτήση Αθήνα-Σκιάθος-Αθήνα, και μετά την προαναφερθείσα ημερομηνία, κάθε Παρασκευή και Κυριακή βράδυ, για τον ίδιο προορισμό.

To νησί επιστρέφει πλέον στους πρότερους καθημερινούς ρυθμούς, ενώ οι επαγγελματίες που διαθέτουν τουριστικά καταλύματα, κάνουν λόγο για αύξηση στον εισερχόμενο τουρισμό.

Η φετινή σεζόν χαρακτηρίζεται στο σύνολό της ως ιδιαίτερα επιτυχημένη, θέση που επιβεβαιώνεται πλήρως από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Σεπτεμβρίου, που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και κάνουν λόγο για 16.311 επισκέπτες, έναντι 12.351 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι Αγγλοι διατηρούν σταθερά την πρωτοκαθεδρία, η οποία μεταφράζεται αριθμητικά σε 8.991 αφίξεις το Σεπτέμβριο, έναντι 6.310 το Σεπτέμβριο του 2013. Αυξητική τάση παρουσιάζουν ταυτόχρονα και οι Νορβηγοί, οι οποίοι ήταν1.013 φέτος το Σεπτέμβριο και 875 πέρυσι. Εντυπωσιακή αύξηση παρουσίασαν, ταυτόχρονα, και οι αφίξεις των Αυστριακών τουριστών του Σεπτεμβρίου, που ανήλθαν σε 865 φέτος, έναντι 746 την αντίστοιχη περσινή χρονιά.

Ανερχόμενη δύναμη αποτελούν, παράλληλα, για τα νησιά των Βορείων Σποράδων οι Βαλκανικές χώρες, αλλά και η Ρωσία, χάρη στην απευθείας αεροπορική γραμμή που είχε ικανοποιητική κίνηση. Στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ειδικότερα, ταξίδεψαν 263 Ρώσοι στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Το σύνολο των πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν ήταν επίσης αυξημένες, ενώ όπως αναφέρουν τουριστικοί πράκτορες, καταγράφονται ήδη τα πρώτα θετικά δείγματα από το εξωτερικό, και για την επόμενη σεζόν.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου