ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επείγον αίτημα χρηματοδότησης για το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο

επείγον-αίτημα-χρηματοδότησης-για-το-68099

Επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου σε όλους τους φορείς

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν προς κάθε κατεύθυνση τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σκοπέλου, επισημαίνοντας σε επιστολή που κοινοποίησαν σε όλους τους φορείς της Μαγνησίας, την ανάγκη ολοκλήρωσης του νέου εργοστασίου. Στην παραπάνω επιστολή, που προωθήθηκε χθες στους αρμόδιους, το βασικό ζητούμενο είναι να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την κατ’ εξαίρεση επιδότηση του Συνεταιρισμού από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

«Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκοπέλου είναι οικονομικά υγιής, δεν έχει οφειλές και έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία» όπως σημειώνει στην επιστολή του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού, Γιάννης Τραχανάς, δίνοντας το στίγμα των οικονομικών δεδομένων του συνεταιρισμού.

Ο ίδιος εξηγεί παράλληλα ότι είναι υποχρεωμένος να μεταστεγάσει το ήδη υπάρχον παλιό εργοστάσιο, που βρίσκεται στην πόλη της Σκοπέλου, στο νέο εργοστάσιο που άρχισε να ανεγείρεται το 2010, με έξοδα του Συνεταιρισμού.

Παράλληλα ο κ. Τραχανάς τονίζει ότι ο συνεταιρισμός προσπάθησε να συγκεντρώσει την ίδια συμμετοχή που απαιτείται, προκειμένου να λάβει επιδότηση ύψους 500.000 ευρώ, χωρίς, ωστόσο, να επιτευχθεί μέχρι στιγμής ο στόχος.

Συγκεκριμένα, το ποσό της ίδιας συμμετοχής, που ανέρχεται σε 203.000 ευρώ, επιχειρήθηκε να συγκεντρωθεί με αύξηση της συνεταιριστικής μερίδας και παράλληλα την πώληση καταστήματος ιδιοκτησίας του συνεταιρισμού, με πλειοδοτικό διαγωνισμό. Λόγω κρίσης όμως, δεν παρουσιάστηκε αγοραστής και οι συνεταίροι δεν δύνανται να καλύψουν το παραπάνω ποσό.

Το ζητούμενο είναι να αναγνωριστεί ως ίδια συμμετοχή το ποσό που έχει δαπανηθεί μέχρι στιγμής από το συνεταιρισμό, για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών, ώστε να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη χρηματοδότηση, που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση του έργου.

Συγκεκριμένα, έχουν δαπανηθεί 160.000 ευρώ μέχρι στιγμής για οικοδομικές εργασίες και 70.000 ευρώ, αντίστοιχα, για την αγορά οικοπέδου. «Δηλαδή, η ίδια συμμετοχή έχει υπερκαλυφθεί» όπως σημειώνει ο κ. Τραχανάς, ο οποίος υποβάλλει σε όλους τους αρμόδιους το αίτημα της κατ’ εξαίρεση επιδότησης του έργου, προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Τα οφέλη που θα προκύψουν από τη λειτουργία του νέου εργοστασίου είναι πολλά και όπως υπογραμμίζουν τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σκοπέλου θα απαλλαγεί η πόλη της Σκοπέλου από μια εγκατάσταση που δημιουργεί προβλήματα, θα προσφέρει εργασία σε κάθε ελαιοκομική περίοδο, θα μειώσει το εκθλιπτικό δικαίωμα και θα έχει τυποποιητήριο, που σημαίνει πολλά για τους παραγωγούς και την οικονομία του νησιού.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Σχετικά άρθρα:

Κίνδυνος απώλειας 500.000 ευρώ ~ Επιδότηση για το νέο εργοστάσιο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου