ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μόνιμο γιατρό ζητούν στη Γλώσσα

μόνιμο-γιατρό-ζητούν-στη-γλώσσα-70006

Προσπάθειες για την κάλυψη των αναγκών του τοπικού πληθυσμού

Αίτημα ετών είναι για τους κατοίκους της Γλώσσας και του Ελιος η στελέχωση του περιφερειακού ιατρείου με μόνιμο γιατρό. Οι κάτοικοι του νησιού, έχουν κατ’ επανάληψη επισημάνει ότι η μετακίνηση γιατρού από το Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου μια φορά την εβδομάδα, δεν λύνει το πρόβλημα.

Η στελέχωση του περιφερειακού ιατρείου της Γλώσσας με μόνιμο ιατρό, είναι καθοριστικής σημασίας βήμα, διότι οι ασθενείς αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να διανύσουν μεγάλη απόσταση, προκειμένου να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου.

Το αίτημα της στελέχωσης του περιφερειακού ιατρείου της Γλώσσας διατυπώνεται σε όλους τους τόνους, από κατοίκους, φορείς και αιρετούς του νησιού, οι οποίοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Δέσμευση του νέου δημάρχου Σκοπέλου κ. Βασιλούδη, είναι, εξάλλου, η διευθέτηση του παραπάνω προβλήματος, προκειμένου να στελεχωθεί το περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας. Οπως επισημαίνει παράλληλα ο ίδιος, ο ιατρός που θα στελεχώσει το περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας, θα εγκατασταθεί σε διαμέρισμα που θα του παραχωρήσει ο Δήμος.

Στο μεταξύ, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επισημαίνει ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, από την πλευρά του, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νησί, κάνοντας παράλληλα λόγο για «αγαστή συνεργασία με τον κ. Βασιλούδη».

Εξαιρετικά σημαντική χαρακτηρίζουν, παράλληλα, στο σημείο αυτό οι επικεφαλής του νησιού τη διαδικασία στελέχωσης του Κέντρου Υγείας με ένα μόνιμο γιατρό, γενικής ιατρικής. Ο ιατρός που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του έχει ήδη επιλεγεί από την επιτροπή αξιολόγησης, τα σχετικά έγγραφα έχουν ήδη αποσταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο για επικύρωση και στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί για να αναλάβει υπηρεσία στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Ο δήμαρχος του νησιού εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για την συγκεκριμένη εξέλιξη, επισημαίνοντας παράλληλα την καθοριστική συνδρομή του κ. Καραμπάτσα, για τη διευθέτηση ενός πολύ σημαντικού αιτήματος της Σκοπέλου και όλων των κατοίκων του νησιού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου