ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μείωση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

μείωση-ακτοπλοϊκών-εισιτηρίων-75014

Η διεύρυνση της τουριστικής σεζόν, η εντονότερη προβολή της Σκοπέλου διεθνώς και η μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι ορισμένα από τα βασικά αιτήματα που διατυπώνουν οι ξενοδόχοι της Σκοπέλου, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία της συνεργασίας αιρετών, φορέων και επαγγελματιών.

Η υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων αποτελεί τον κατευθυντήριο άξονα πάνω στον οποίο κινούνται οι δράσεις και εν γένει προσπάθειες που καταβάλλονται, με γνώμονα τη γενική παραδοχή ότι το νησί έχει πολλές δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη στο μέλλον. «Το θέμα της συγκοινωνίας είναι πολύ βασικό και αυτή η χρονιά έδειξε ότι η δεύτερη ακτοπλοϊκή γραμμή βοήθησε και πρέπει να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, προς όφελος του επιβατικού κοινού και των νησιών κατ’ επέκταση» όπως αναφέρει η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του Δ.Σ. της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη.

Μείζονος σημασίας αίτημα για τους ξενοδόχους είναι, όπως προαναφέρθηκε η μείωση ναύλων «γιατί ως επί το πλείστον η Σκόπελος δέχεται όλες τις κατηγορίες τουριστών και κυρίως οικογένειες. Λόγω της κρίσης οι Ελληνες δεν μπορούν να ταξιδέψουν διότι είναι υψηλό το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε κάποιες γραμμές, οπότε μειώνονται οι αφίξεις οικογενειών» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η νέα πρόεδρος.

Η ύπαρξη δεύτερου καραβιού στη γραμμή των νησιών είναι βασική προϋπόθεση για να καλύπτονται κενά και να εξυπηρετούνται ακόμη καλύτερα οι τουρίστες, κυρίως στην αιχμή της σεζόν. Χαρακτηριστική είναι στο σημείο αυτό η επισήμανση της κ. Διαμάντη «στη διάρκεια του Αυγούστου ήταν φύσει αδύνατο να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των νησιών με ένα μόνο πλοίο, λόγω της αυξημένης ζήτησης θέσεων, η οποία καλύφθηκε με τη δεύτερη ακτοπλοϊκή γραμμή».

Παράλληλα, η λήξη της φετινής σεζόν, με θετικό ευτυχώς πρόσημο, σηματοδοτεί αυτόματα την εκκίνηση του σχεδιασμού για την επόμενη, με βασικό αβαντάζ τα πολύ θετικά μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό. Για να επιτευχθεί, ωστόσο, ο στόχος της πολυπόθητης αύξησης της τουριστικής κίνησης, είναι αναγκαία συνθήκη «η ακόμη μεγαλύτερη προβολή της Σκοπέλου, ώστε να γίνει περισσότερο γνωστή, χωρίς να επαναπαυόμαστε στην απήχηση της ταινίας «Μάμα μια» που αναμφίβολα ωφέλησε το νησί» όπως υπογραμμίζει η νέα πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκοπέλου, για να προσθέσει ότι «η Σκόπελος δεν έχει κορεστεί, έχει πολλά ακόμη να δώσει, γιατί είναι παρθένο νησί».

Σύμφωνα με τη θέση που διατυπώνει η ίδια, πρέπει να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό οι εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες που μπορεί να αναπτύξει το νησί, όπως θαλάσσιος, περιπατητικός, θρησκευτικός, γαμήλιος τουρισμός, σε συνάρτηση με τη φύση, τη χλωρίδα και την πανίδα του νησιού, τα βότανα και αρωματικά φυτά, την τοπική γαστρονομία, τον πρωτογενή τομέα και όλες τις επιμέρους παραμέτρους, που μπορούν να καλύψουν μια ευρεία γκάμα εναλλακτικών δράσεων. Όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν πράξη «με την συνεργασία όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, τους ξενοδόχους, τουριστικούς πράκτορες, επαγγελματίες, το Δήμο και τους Συλλόγους του νησιού. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια απ’ όλους, τονίζει η κ. Διαμάντη, ώστε να θέσουμε όλοι μαζί, από κοινού τα αιτήματά μας και να βοηθήσουμε, ο καθένας από την πλευρά του, προκειμένου να γίνουν πράξη».

Πλήθος θεμάτων καταγράφονται παράλληλα στην ατζέντα των ξενοδόχων του νησιού, όπως η διεύρυνση της τουριστικής σεζόν, η επανασύνδεση με Θεσσαλονίκη, η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη του νησιού, η προβολή της Σκοπέλου στο εξωτερικό, η διατήρηση των προσιτών τιμών στα καταλύματα του νησιού, προς όφελος των επισκεπτών.

Θεμέλιος λίθος προόδου είναι η συνεργασία όλων των δυνάμεων του νησιού, αιρετών, επαγγελματιών και Συλλόγων, όπως επισημαίνει η κ. Διαμάντη, η οποία δεν παραλείπει στο σημείο αυτό να διατυπώσει ευχαριστίες στους συναδέλφους της, για τη στήριξή τους στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου, τονίζοντας παράλληλα ότι «όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας, γιατί η προσπάθεια είναι συλλογική και όλοι έχουν θέση στον κοινό αγώνα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου