ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ξεκινά η αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου στο Βότση της Αλοννήσου

ξεκινά-η-αναβάθμιση-του-αλιευτικού-κα-77773

Εργο προϋπολογισμού 3,8 εκατ. ευρώ

Την υλοποίηση ενός σημαντικού λιμενικού έργου στην Αλόννησο ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δήμο Αλοννήσου, καθώς ξεκινά η κατασκευή του έργου της συμπλήρωσης και αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων του αλιευτικού καταφυγίου στον όρμο Βότση. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε χθες στην έδρα της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων την σύμβαση κατασκευής του έργου με τον ανάδοχο.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 3.860.000 ευρώ δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και φορέας λειτουργίας ο Δήμος Αλοννήσου. Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλιείας και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσα από συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με το Δήμο Αλοννήσου, θέτουμε σε τροχιά υλοποίησης, ένα σημαντικό έργο για την Αλόννησο. Η υλοποίηση του έργου δημιουργεί συνθήκες τέτοιες ώστε ο αλιευτικός στόλος να μπορεί να μεταφερθεί από το Πατητήρι στο αλιευτικό καταφύγιο στο Βότση της Αλοννήσου, με αποτέλεσμα στο λιμάνι στο Πατητήρι να απελευθερωθούν 80 θέσεις για σκάφη αναψυχής».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης μίλησε για ένα έργο ζωτικής σημασίας για το νησί. «Με το έργο αυτό ικανοποιείται ένα αίτημα 30 ετών των αλιέων της Αλοννήσου. Με το έργο αυτό επιτυγχάνουμε την ασφάλεια των αλιευτικών σκαφών και αποσυμφορείται το κεντρικό λιμάνι για περεταίρω αξιοποίηση από τουριστικά σκάφη. Για το έργο αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο ίδιος ο περιφερειάρχης συνέβαλλαν καθοριστικά, όπως και σε άλλα έργα που υλοποιούνται στην Αλόννησο».

Ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι πρόκειται για ένα έργο πνοής για το νησί, το οποίο θα «φιλοξενεί» με ασφάλεια τον αλιευτικό στόλο του νησιού, ακόμη κι όταν επικρατούν αντίξοες καιρικές συνθήκες, προκειμένου να προστατεύονται οι περιουσίες των δεκάδων αλιέων της Αλοννήσου.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Σποράδων Νίκος Πλωμαρίτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ιγγλέσης, Καλτσογιάννης, Κίτσιος, Λιούπης, Χαλέβας, Χατζόπουλος, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Κώστας Μέγας και ο ανάδοχος του έργου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου