ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κατάδυση για…Γκίνες ~ ΤΟΛΜΗΡΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

κατάδυση-γιαγκίνες-τολμηρο-εγχειρη-78142

Ο εκπαιδευτής καταδύσεων Ευάγγελος Παπατζιτζές επιχειρεί να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ

Με το βλέμμα στραμμένο στο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, ο έμπειρος εκπαιδευτής καταδύσεων Ευάγγελος Παπατζιτζές θα επιχειρήσει να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα, πραγματοποιώντας κατάδυση στο λιμάνι στης Αλοννήσου, το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο τολμηρός εκπαιδευτής, ο οποίος διατηρεί σχολές κατάδυσης σε Αθήνα και Αλόννησο, θα καταδυθεί σε βάθος άνω των 10 μέτρων το πρωί του Σαββάτου 11 Οκτωβρίου, καιρού επιτρέποντος, και θα παραμείνει για περισσότερες από 50 ώρες στο βυθό, προκειμένου να καταρρίψει το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο κατέχει Αγγλος με 49 ώρες και 56 λεπτά.

Το εγχείρημα, που προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, θα βιντεοσκοπηθεί, θέτοντας υποψηφιότητα για το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στην κατηγορία παραμονής στο βυθό, σε βάθος βαθύτερο των δέκα μέτρων, για περισσότερες από 50 ώρες.

Την παράτολμη προσπάθεια συνδράμει πολυμελής ομάδα δυτών, φίλοι και μαθητές του εκπαιδευτή, περίπου 17, οι οποίοι θα καταδύονται εναλλάξ, προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στον κ. Παπατζιτζέ, ο οποίος θα παραμείνει, όπως προαναφέρθηκε, για περισσότερες από 50 ώρες στο βυθό.

Παράλληλα, θα υπάρξει η συνδρομή τριάντα περίπου ατόμων από ξηράς και θαλάσσης, οι οποίοι θα φροντίζουν να τροφοδοτούν με τροφή, νερό και οξυγόνο τον τολμηρό εκπαιδευτή, παρακολουθώντας, παράλληλα, ως αυτόπτες μάρτυρας την προσπάθεια, η οποία, φυσικά, θα χρονομετρηθεί.

Εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την παράτολμη απόφαση, ο Ευάγγελος Παπατζιτζές υπογραμμίζει ότι «το ίδιο εγχείρημα έγινε ένα χρόνο πριν στη Μάλτα, από Αγγλο εκπαιδευτή. Σκέφτηκα λοιπόν, τονίζει ο ίδιος, γιατί να μην γίνει το ίδιο και στην Ελλάδα, όπου έχουμε παράδοση στις καταδύσεις, προωθώντας τον καταδυτικό τουρισμό, και γι’ αυτό επέλεξα την Αλόννησο».

Για την υλοποίηση, αλλά και την επιτυχία του εγχειρήματος, έχει κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία της Αλοννήσου, που παρακολουθεί με ενθουσιασμό την προετοιμασία, ενόψει της μεγάλης στιγμής.

Καθοριστική είναι η συνδρομή του Ναυτικού Ομίλου Αλοννήσου και ιδιωτών, συμπεριλαμβανομένου του αντιδημάρχου Αλοννήσου Αγγελου Αργυρίου, ο οποίος συμμετέχει στην οργανωτική διαδικασία, και στην υποστηρικτική ομάδα των δυτών, συνδράμοντας την προσπάθεια του εκπαιδευτή του.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος «είναι μια συλλογική προσπάθεια, για να πάρει ο δάσκαλός μας, ο οποίος έχει ιδιαίτερη σχέση με το νησί, το ρεκόρ Γκίνες και για να προβληθεί, ταυτόχρονα η Αλόννησος και το καταδυτικό κομμάτι, το οποίο τα τελευταία τρία χρόνια έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη. Ελπίζουμε, καταλήγει ο κ. Αργυρίου, να το προωθήσουμε παραπέρα με αυτή την προσπάθεια, για να βάλουμε την Αλόννησο ως καταδυτικό προορισμό στον παγκόσμιο χάρτη και γι’ αυτό βοηθούμε όσο μπορούμε».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου