ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δυναμικό άνοιγμα στα Βαλκάνια

δυναμικό-άνοιγμα-στα-βαλκάνια-93728

Είκοσι οκτώ τουριστικοί πράκτορες επισκέφθηκαν τη Σκόπελο

Ταξίδι γνωριμίας με τη Σκόπελο πραγματοποίησαν 28 Σέρβοι τουριστικοί πράκτορες με πρωτοβουλία τοπικών φορέων, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης από τα Βαλκάνια.

Η Σέρβικη τουριστική αγορά παρουσίαζε, ανέκαθεν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Σπάνιζαν, ωστόσο, οι Σέρβοι επισκέπτες στη Σκόπελο.

Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε ένα αξιοσημείωτο ενδιαφέρον μετά από φιλότιμες προσπάθειες τόσο σε θεσμικό όσο και επιχειρηματικό επίπεδο, ενώ τα αποτελέσματα των προσπαθειών αυτών, γίνονται εμφανή τους τελευταίους μήνες. Εκτός από τις μεμονωμένες περιπτώσεις, συνήθως ευπόρων οικοτεχνιών από την Σερβία, εκδηλώνεται ενδιαφέρον για μαζικότερο τουρισμό προς τη Σκόπελο.

Στις προσπάθειες αυτές εντάσσεται η πρόσφατη επίσκεψη 28 διακεκριμένων τουριστικών πρακτόρων από τη Σερβία, στο νησί, μετά από πρωτοβουλία του Σερβικού Τουριστικού Οργανισμού «Kalodoukas Travel», του τοπικού τουριστικού οργανισμού «Dolphin of Skopelos» και των ξενοδοχείων «Rigas Hotel» και «Prince Stafylos».

Το «Kalodoukas Travel» πραγματοποίησε, σημειωτέον, πτήσεις τσάρτερ ανά δέκα ημέρες καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου, και προτίθεται να επεκτείνει δυναμικότερα την προώθηση της Σκοπέλου στην επόμενη τουριστική περίοδο. Κατά την τελευταία τους ημέρα στη Σκόπελο, οι τουριστικοί πράκτορες από τη Σερβία απήλαυσαν δείπνο στο αίθριο του «Rigas Hotel» από όπου και η σχετική φωτογραφία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου