ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζητούν σύνδεση με Θεσσαλονίκη

ζητούν-σύνδεση-με-θεσσαλονίκη-95255

Συνάντηση εκπροσώπων του δήμου Σκοπέλου με φορείς της Βόρειας Ελλάδας

Επανέρχεται δυναμικά το αίτημα της σύνδεσης των νησιών με τη βόρεια Ελλάδα και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ειδικότερα, το οποίο διατυπώνεται σε όλους τους τόνους επί σειρά ετών. Στο μεταξύ, τα νησιά παραμένουν αποκομμένα, δια θαλάσσης, από τη Θεσσαλονίκη την τελευταία οκταετία, παρά τις διαρκείς οχλήσεις φορέων και αιρετών, προς τους αρμόδιους φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, είχε διαδοχικές συναντήσεις το περασμένο Σάββατο με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον Υπουργό Βορείου Ελλάδος Γιώργο Ορφανό και εκπροσώπους των Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια των οποίων συζητήθηκε η προοπτική δρομολόγησης συμβατικού πλοίου από τη Θεσσαλονίκη προς τις Σποράδες.

«Ολοι δέχτηκαν με ενθουσιασμό την ιδέα και την πρότασή μας και μας διαβεβαίωσαν ότι θα βοηθήσουν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση» όπως αναφέρει ο κ. Βασιλούδης και προσθέτει ότι «η συγκεκριμένη, ήταν η πρώτη επαφή και σαφώς θα ακολουθήσουν και άλλες, για να δούμε με ποιο τρόπο θα χρηματοδοτηθεί η προσπάθεια, προκειμένου να φτάσουμε στην υλοποίησή της».

Η Βόρεια Ελλάδα αποτελούσε ανέκαθεν τουριστική πύλη εισόδου για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, διευκολύνοντας την απευθείας μεταφορά χιλιάδων επισκεπτών προς τα νησιά. Οπως εκτιμούν φορείς των νησιωτικών περιοχών, είναι σημαντικό πλήγμα η απουσία συμβατικού πλοίου από τη συγκεκριμένη γραμμή και κατά συνέπεια, πρέπει να ανοίξει και πάλι ο κύκλος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών με τη Θεσσαλονίκη.

Στους στόχους και τις προθέσεις του δημάρχου Σκοπέλου είναι να δοθεί λύση στο πρόβλημα και γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου