ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Εγκλωβισμένος» στην οργανική του θέση

εγκλωβισμένος-στην-οργανική-του-θέ-100481

Καθηγητής επιθυμεί να διδάξει στη Σκόπελο αλλά οι προσπάθειές του πέφτουν στο κενό

Αντιμέτωπος με την «αγκύλωση» του Ελληνικού κράτους βρίσκεται καθηγητής Φυσικός, ο οποίος διανύει την πέμπτη του χρονιά σε κεντρικό σχολείο της Δράμας, παρά το γεγονός ότι έχει κάνει αλλεπάλληλες προσπάθειες είτε να μετατεθεί είτε να αποσπαστεί στη Σκόπελο, όπου ζουν η σύζυγος και τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε ο κ. Χρήστος Παλαιολόγος σε όλους τους αρμόδιους φορείς της εκπαίδευσης, αλλά και τους φορείς της περιοχής μας, παραθέτει τις αλλεπάλληλες προσπάθειές του να μετατεθεί στη Σκόπελο, όπου σημειωτέον, υπάρχουν εκπαιδευτικά κενά.

Ο υπογράφων την επιστολή με τίτλο «το «μπάρκο» ενός εκπαιδευτικού», επισημαίνει ότι «η αγκύλωση του Ελληνικού κράτους φαίνεται να μην έχει τελειωμό. Το «αιώνιο» πρόβλημα στα νησιά των Β. Σποράδων είναι η έλλειψη εκπαιδευτικών κάτι που επιβεβαιώνεται και φέτος με τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες των συλλόγων Γονέων στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Οι λόγοι προφανείς και λίγο-πολύ γνωστοί σε όλους, που αναγκάζουν τους εκπαιδευτικούς να ζητούν σχεδόν απεγνωσμένα τη μετάθεση στα σχολεία της χερσαίας Μαγνησίας».

Σε αντιδιαστολή με τα παραπάνω, είναι η δική του περίπτωση «που θέλω να διδάξω και γενικά να δημιουργήσω στα σχολεία του τόπου μου, στη Σκόπελο. Η γυναίκα μου εργάζεται εκεί και διαμένει με τα δύο ανήλικα παιδιά μας ενώ εγώ διανύω την πέμπτη (!) μου χρονιά σε κεντρικό σχολείο της Δράμας όπου είναι η οργανική μου». Η απόσταση Δράμα – Σκόπελος μεγάλη και η συγκοινωνία δύσκολη. «Να φανταστείτε ότι τα παιδιά μου την περασμένη χρονιά από Σεπτέμβριο τα είδα …Χριστούγεννα» όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Παλαιολόγος.

Οι αλλεπάλληλες αιτήσεις του για μετάθεση ή απόσπαση «πέφτουν στο κενό και παράλληλα ακούω τις διαμαρτυρίες των Γονιών που ζητούν καθηγητή της ειδικότητάς μου στο νησί και απελπίζομαι. Βλέπω να εγκρίνονται αποσπάσεις συναδέρφων σε αρχεία του κράτους, βιβλιοθήκες κλπ σε κεντρικές πόλεις της Ελλάδας και νευριάζω» σημειώνει ο ίδιος στην επιστολή του.

Η χαριστική βολή «έρχεται σε περιπτώσεις σαν της συναδέρφου (αναπληρώτριας ίδιας ειδικότητας με μένα) που είχε σταλεί από τις Σέρρες στη Σκόπελο ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να πάει στη γειτονική Δράμα. Διαλύουν και αυτή και εννοείται κι εμένα» καταλήγει η επιστολή διαμαρτυρίας και απόγνωσης του υπογράφοντος καθηγητή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου