ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υποβρύχια δράση στη Σκόπελο

υποβρύχια-δράση-στη-σκόπελο-102444

Καθαρισμός του βυθού από το Καταδυτικό Κέντρο και τοπικούς φορείς

Υποβρύχια δράση καθαρισμού θα διενεργήσει αύριο, Σάββατο 20 Αυγούστου, το Καταδυτικό Κέντρο Σκοπέλου με ευκαιρία την Παγκόσμια ημέρα Βυθών και παραλίας και τη συμμετοχή τοπικών φορέων.

Η συγκεκριμένη δράση καθαρισμού θα πραγματοποιηθεί στο Τραχήλι, μια απομακρυσμένη παραλία στη νότια πλευρά του νησιού, χωρίς οδική πρόσβαση.

Θα συμμετάσχουν ορισμένοι πιστοποιημένοι αυτοδύτες από το νησί, καθώς και εθελοντές για εποπτεία επιφανείας (snorkeling). Παράλληλα, ομάδα εθελοντών θα αποβιβασθούν στη μικρή παραλία που σχηματίζεται στο βάθος του κόλπου, για το χερσαίο καθαρισμό της ακτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα καταδυτικά κέντρα της χώρας κάνουν συστηματικές προσπάθειες για καθαρισμό βυθών και ακτών.

«Τόσο οι βυθοί όσο και οι ακτές είναι επιβαρυμένες πάντα από την επέλαση των παραθεριστών, που φεύγοντας αφήνουν πίσω τους στις παραλίες και στους βυθούς σακούλες, πλαστικά ποτήρια, τενεκεδάκια και ότι άλλο δεν μαζέψουν φεύγοντας, όπως και από επιχειρήσεις που λειτουργούν στις παραλίες ή από σκάφη που επισκέπτονται τις παραλίες και τους μαγευτικούς ελληνικούς κόλπους. Πριν το καλοκαίρι οι βυθοί είναι πάντα πιο καθαροί από ότι μετά…» υπογραμμίζουν οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας.

Πρόθεση του Καταδυτικού Κέντρου Σκοπέλου, είναι διαχρονικά να δημιουργεί δράσεις καθαρισμού και προστασίας του βυθού της Σκοπέλου, σηματοδοτώντας την λειτουργία του όχι μόνο σαν μία στενή επιχειρηματική κίνηση, αλλά και αφορμή μίας καινούργιας σχέσης με τη θάλασσα και το βυθό της Σκοπέλου, παρακάμπτοντας την οπτική, ενός ακόμη φυσικού πόρου προς «αξιοποίηση – εκμετάλλευση», αναδεικνύοντας το μεγαλείο του φυσικού της πλούτου, μέσα από σχέση αλληλοσεβασμού, προσδίδοντας τη θέση που της αξίζει. Ποιά άλλη σχέση θα ταίριαζε, ειδικά στην χώρα που γέννησε τον Ποσειδώνα, τους Τρίτωνες, τις Γοργόνες, τις Νηρηίδες, τον Πρωτέα, τον Γλαύκο, την Αμφιτρίτη και τόσους άλλους υδάτινους θρύλους…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου