ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σήκωσαν μανίκια ενόψει χειμώνα στους νησιωτικούς δήμους

σήκωσαν-μανίκια-ενόψει-χειμώνα-στους-119046

Πυρετώδεις προετοιμασίες και εργασίες καθαρισμού σε αγωγούς και φρεάτια

Οι καθαρισμοί φρεατίων, αγωγών και ρεμάτων, οι αποψιλώσεις και οι εργασίες συντήρησης μονοπατιών βρίσκονται στις άμεσες προτεραιότητες των αρμόδιων υπηρεσιών και των τριών νησιωτικών Δήμων.

Προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες οι αντίστοιχες παρεμβάσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα πριν να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Στο Δήμο Σκιάθου, ειδικότερα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των σχολείων και των αύλειων χώρων, οι αισθητικές παρεμβάσεις σε δέντρα και παρτέρια, προκειμένου να υποδεχτούν από σήμερα τους μαθητές.

Στο μεταξύ, το έμψυχο δυναμικό της υπηρεσίας καθαριότητας, δεκαέξι περίπου άτομα, εργάτες καθαριότητας, οδηγοί και χειριστές μηχανημάτων, έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι καθιερωμένες προετοιμασίες ενόψει χειμώνα.

«Τέσσερις εργάτες καθαριότητας, και τέσσερις οδοκαθαρίστριες, σε συνεργασία με τρία άτομα που ανήκουν στο συνεργείο του Δήμου, έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας όλο τον όγκο εργασίας» όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σκιάθου, Κωνσταντίνος Γιαννίτσης, ο οποίος προσθέτει ότι «εξυπηρετούμε και τις αυξημένες ανάγκες του νησιού λόγω τουρισμού και παράλληλα προσπαθούμε να προετοιμαστούμε και για το χειμώνα». Τα συνεργεία του Δήμου επικεντρώνονται στα φρεάτια που βρίσκονται στο λιμάνι, στην αποκατάσταση αγροτικών δρόμων που έχουν υποστεί ζημιές λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, τον καθαρισμό ρεμάτων κλπ.

Ανάλογες παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στον κοντινό Δήμο Σκοπέλου, όπου έχουν ολοκληρωθεί επίσης οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες, τους αύλειους χώρους και τα παρτέρια των σχολείων.

Στο μεταξύ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σκοπέλου, Μιχάλης Τριανταφύλλου, είχε συνάντηση με τμήμα του προσωπικού του τοπικού Διαμερίσματος Γλώσσας ούτως ώστε να δρομολογηθούν οι παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Τριανταφύλλου, επισημαίνει ότι «παρά το γεγονός ότι έχουν απομείνει ελάχιστοι εργάτες καθαριότητας και οδηγοί, θα αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες κάθε περιοχής. Θα κάνουμε τα απαραίτητα εν πρώτοις και κατόπιν, θα προβούμε σε οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες, με τη συνδρομή εποχιακών υπαλλήλων».

Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεκαπέντε περίπου άτομα, εργάτες καθαριότητας και οδηγοί, βρίσκονται επί ποδός, στο πλαίσιο ελέγχου των φρεατίων και των προγραμματισμένων εργασιών της συγκεκριμένης περιόδου, ενώ «συνάμα ότι ανάγκη έχει το κάθε διαμέρισμα, θα την καλύπτουμε» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου.

Με ανάλογο όγκο εργασίας έχει επιφορτιστεί και το έμψυχο δυναμικό της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αλοννήσου, που έχει ολοκληρώσει το έργο συντήρησης των σχολικών μονάδων, καθαρισμούς σκεπών, προαύλιων κλπ.

Την ίδια στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις ενόψει της χειμερινής σεζόν, ενώ όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Κώστας Καλογιάννης «τα φρεάτια έχουν καθαριστεί, το προσωπικό τα καθαρίζει τακτικά, η πολιτική προστασία λειτουργεί άψογα και παράλληλα υπάρχει άψογη συνεργασία με την Πυροσβεστική».

Οι έντεκα συνολικά εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας κινούνται σε όλο το μήκος του νησιού, όπου υπάρχει ανάγκη, ενώ στους στόχους της νέας Δημοτικής Αρχής είναι οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, με τη συνδρομή εποχιακών υπαλλήλων πεντάμηνης απασχόλησης, προκειμένου «να συντηρήσουμε και τα μονοπάτια αλλά και να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα πυροπροστασίας ενόψει χειμώνα» όπως τονίζει ο κ. Καλογιάννης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου