ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στις καλένδες ο υποτομέας ΕΚΑΒ

στις-καλένδες-ο-υποτομέας-εκαβ-129212

Παρά τις εκκλήσεις του Κέντρου Υγείας και των τοπικών φορέων της Σκιάθου

Στις καλένδες ο υποτομέας ΕΚΑΒ στη Σκιάθο. Στο πόδι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νησιού αλλά και η νέα δημοτική αρχή για την αδιαφορία της πολιτείας και του Υπουργείου Υγείας που κωφεύει στις επανειλημμένες εκκλήσεις του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σκιάθου αλλά και των δημοτικών αρχών. Την ίδια ώρα παραμένει στη θέση του -αν και το ΑΣΕΠ τον απέβαλε από τους πίνακες κατάταξης- ο οδηγός του ασθενοφόρου με δίπλωμα νταλίκας… αφενός και αφετέρου οι περισσότερες βάρδιες παραμένουν ακάλυπτες.

«Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα όσον αφορά το επίπεδο προνοσοκομειακής φροντίδας είναι ανεπαρκέστατη με συνεχή προβλήματα στην κάλυψη του 24ωρου με ασθενοφόρο όχημα αφού και οι 5 οργανικές θέσεις είναι κενές μετά από συνταξιοδότηση» υπογράμμιζε στα μέσα Ιουλίου ο Συντονιστής Διευθυντής του Κ.Υ. Σκιάθου κ. Ν. Σακελλαρόπουλος σε επιστολή προς τον Υπουργό και ζητώντας την άμεση δημιουργία υποτομέα ΕΚΑΒ στο νησί και την ένταξη του νησιού στις υπό προκήρυξη θέσεις.

Ανάλογο αίτημα είχε υποβληθεί από τον πρώην δήμαρχο Ν. Πλωμαρίτη αλλά και πριν από λίγες μέρες από το νέο δήμαρχο Δημ. Πρεβεζάνο προς το Υπουργείο ενώ ενημερώθηκε σχετικά και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δημ. Παπαγιαννίδης προκειμένου να παρέμβει για να στηρίξει το αίτημα για την προκήρυξη των 5 οργανικών θέσεων. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ενημερώθηκε και για την ακύρωση του διαγωνισμού για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού από τον ΑΣΕΠ επειδή κατοχυρώθηκαν θέσεις σε μη έχοντες δίπλωμα σχολής ΕΚΑΒ.

Οπως είναι γνωστό ο ΑΣΕΠ έκρινε ότι οδηγός που προσελήφθη έπρεπε να αποβληθεί από τους πίνακες κατάταξης του διαγωνισμού, καθώς προηγούνταν άλλοι υποψήφιοι που είχαν δίπλωμα σχολής του ΕΚΑΒ, εκτός από… διπλώματα οδήγησης, ωστόσο κρίθηκε και πάλι από την 5η ΥΠΕ ότι ο εργαζόμενος πρέπει να παραμείνει στη θέση του για να μη μείνει… ακάλυπτο από ασθενοφόρο το νησί και ενώ οι ενστάσεις έφτασαν μέχρι τον ΑΣΕΠ ο οποίος ρητά και κατηγορηματικά ζήτησε επανάληψη του διαγωνισμού και διόρθωση του λάθους.

Στην προκήρυξη αναφερόταν ότι για την κάλυψη θέσεων κλάδου ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρου απαιτείται δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας Πλήρωμα Ασθενοφόρου – Διασώστης του ΙΕΚ ΕΚΑΒ ή αντίστοιχης ειδικότητας σχολής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση θέσεων από υποψηφίους με αυτό το δίπλωμα, γίνεται δεκτός απολυτήριος τίτλος λυκείου ή άλλος ισότιμος τίτλος. Επίσης, αναφερόταν ότι προσμετράται η εμπειρία σε συναφές αντικείμενο. Η εμπειρία επαγγελματικής οδήγησης επίσης συνυπολογιζόταν.

Ωστόσο, ο πίνακας κατάταξης που δημοσιοποίησε τον Ιούνιο η 5η ΥΠΕ ήταν τουλάχιστον… ανατρεπτικός. Ο επιτυχών που κατέλαβε και τη μοναδική θέση της προκήρυξης στη Σκιάθο διέθετε μόνο επαγγελματικό δίπλωμα νταλίκας – και εμπειρία. Οι ενστάσεις από υποψηφίους που είχαν αποκλειστεί παρότι είχαν διπλώματα σχολής ΕΚΑΒ και είχαν πιστοποιηθεί ως διασώστες ήταν… φυσικό επακόλουθο και στις αρχές Ιουλίου το ΑΣΕΠ δίνει εντολή στην ΥΠΕ για ακύρωση του διαγωνισμού.

Μέχρι και χθες πάντως οι αναγκαίες διακομιδές ασθενών από το Κέντρο Υγείας Σκιάθου συνεχίζονταν με τον επιτυχόντα οδηγό νταλίκας αφού και οι «δανεικοί» οδηγοί από άλλες περιοχές, αποχώρησαν τέλος Αυγούστου. Το θέμα έχει φτάσει στα γραφεία του υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη και του αναπληρωτή κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, όπως και στο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης, ενώ η Ομοσπονδία εργαζομένων του ΕΚΑΒ προσφεύγει δικαστικά κατά της 5ης ΥΠΕ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου