ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκτός λίστας δυσπρόσιτων το γυμνάσιο Αλοννήσου

εκτός-λίστας-δυσπρόσιτων-το-γυμνάσιο-130886

Παρά την ενημέρωση της Ζέττας Μακρή και το γεγονός ότι στην ίδια λίστα εντάσσονται το δημοτικό και το νηπιαγωγείο

Εξω από τη λίστα των απομακρυσμένων σχολικών μονάδων, η διδασκαλία στα οποία συνεπάγεται διπλάσια μόρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μένει το Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Αλοννήσου, με αποτέλεσμα από τη νέα σχολική χρονιά να είναι ορατός ο κίνδυνος –από τη στιγμή που το κίνητρο λείπει- να μείνουν για μία ακόμη χρονιά κενές θέσεις καθηγητών και να χαθούν πολύτιμες ώρες μαθημάτων.

Την ίδια ώρα που στη λίστα των απομακρυσμένων σχολείων για τα οποία ισχύει διπλάσια μοριοδότηση εκπαιδευτικών, εντάσσεται τόσο το Νηπιαγωγείο όσο και το Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου, το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές τάξεις στο ίδιο νησί μένουν εκτός! Κι αυτό παρά το δελτίο τύπου της Βουλευτή Μαγνησίας, Ζέττας Μακρή, η οποία ενημέρωνε χθες ότι κατόπιν ενεργειών της το Γυμνάσιο εντάσσεται στην κατηγορία των δυσπρόσιτων περιοχών, κάτι για το οποίο έσπευσε να ενημερώσει και το Δήμαρχο Π. Βαφίνη…

Μάλιστα όπως ανέφερε η κ. Μακρή, «με την τροπολογία αυτή και την αναμοριοδότηση του Γυμνασίου Αλοννήσου ικανοποιείται το αίτημα των κατοίκων της Αλοννήσου αλλά και των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και, κυρίως, δίνεται λύση στο χρόνιο πρόβλημα της δυσλειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου».

Όχι μόνο λύση δεν φαίνεται να δίνεται αλλά και να δημιουργούνται δύο μέτρα και σταθμά στην εκπαίδευση και μάλιστα στο ίδιο νησί, που για την πρωτοβάθμια θεωρείται δυσπρόσιτη περιοχή, όχι όμως και για τη δευτεροβάθμια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου