ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυλαία για το Φεστιβάλ «Διαμαντής Παλαιολόγος»

αυλαία-για-το-φεστιβάλ-διαμαντής-παλ-140796

Με χορούς κυκλωτικούς μέχρι το ξημέρωμα ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» που πραγματοποιήθηκε στη Σκόπελο.

Στο φεστιβάλ που πραγματοποιείται εις μνήμην του χοροδιδασκάλου Διαμαντή Παλαιολόγου συμμετείχαν περάν των τριών χορευτικών ομίλων του νησιού, άλλα δεκαεπτά χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα με 600 χορευτές να δίνουν το πάρων επί σκηνής όπου παρουσίασαν μουσικές, χορούς και έθιμα από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου, των Βορείων Σποράδων, της Ηπείρου, της Καππαδοκίας, της Μικράς Ασίας και τέλος του Πόντου.

Μετά τους χορούς ακολούθησε μεγαλειώδη παρέλαση στο λιμάνι της Σκοπέλου που σηματοδότησε την έναρξη του φεστιβάλ και τη σκυτάλη πήραν τα συγκροτήματα που εμφανίστηκαν στο κατάμεστο ανοικτό θέατρο του Δημοτικού Σχολείου.

Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στη Γλώσσα (χωριό της Σκοπέλου) και στα λαογραφικά μουσεία της χωράς και είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ημερίδα για τη νυφιάτικη φορεσιά της Σκοπέλου αλλά και να διασκεδάσουν με χορούς από όλη την Ελλάδα.

Το φεστιβάλ που κέρδισε την συνεργασία συλλογικών φορέων της Σκοπέλου και την ανταπόκριση της επιχειρηματικής κοινότητας του νησιού, διοργανώθηκε από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Πλέγμα με την ευγενική χορηγία της Hellenic Seaways και με την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου