ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Σκοπέλου

αυτοκίνητο-έπεσε-στη-θάλασσα-στο-λιμά-155768

Αγιο είχαν δύο 28χρονοι επιβάτες ενός Ι.Χ. όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε στη θάλασσα το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι της Σκοπέλου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 10 και μισή το βράδυ της Τετάρτης στο χώρο του travelliftστο λιμάνι της Σκοπέλου, όταν αυτοκίνητο τύπου OpelCorsa έπεσε στη θάλασσα σοκάροντας τους περαστικούς.

Ενα ζευγάρι Ελλήνων τουριστών που επισκέφθηκαν φέτος τη Σκόπελο αποφάσισαν το βράδυ της Τετάρτης να κατέβουν με το Ι.Χ. όχημά τους στην παραλία της Σκοπέλου. Υστερα από έρευνα για ελεύθερο χώρο στάθμευσης στο δημοτικό πάρκινγκ, ο οδηγός του αυτοκινήτου κινήθηκε προς το λιμάνι όπου βρίσκονταν παρκαρισμένα και άλλα οχήματα.

Ο οδηγός φέρεται πάνω σε αναστροφή του οχήματος να μην αντιλήφθηκε το κενό της προβλήτας με αποτέλεσμα το όχημα να πέσει στη θάλασσα. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, οι επιβαίνοντες κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες του οχήματος και να βγουν από αυτό λίγο πριν καταλήξει αναποδογυρισμένο στο βυθό της θάλασσας. Εντρομοι οι αυτόπτες μάρτυρες παρακολουθούσαν τους άνδρες του λιμενικού σώματος οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο να βγάζουν τους επιβάτες στη στεριά σε κατάσταση σοκ. Το όχημα ανασύρθηκε χθες στις 7 το πρωί από ιδιωτικό γερανό με τη συνδρομή δύτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν βρέθηκαν ενδείξεις μέθης καθώς το αποτέλεσμα ήταν καθαρό. Από το περιστατικό, δεν σημειώθηκε ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή. Την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του συμβάντος διενεργεί το ανακριτικό τμήμα του λιμεναρχείου Σκοπέλου.

Δεύτερο περιστατικό

Ο ιδιοκτήτης του γερανού ανέφερε πως μισή ώρα πριν το συμβάν, ένα άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο παραλίγο να πέσει μέσα στη θάλασσα ακριβώς στο ίδιο σημείο.

Το όχημα το οποίο βρισκόταν εν κινήσει βρέθηκε ξαφνικά με τη μία ρόδα να αιωρείται πάνω από τη θάλασσα.

Χρειάστηκε η συνδρομή του γερανού προκειμένου να τραβήξει το όχημα στο δρόμο.

Κάτοικοι αναφέρουν ότι στο σημείο ο φωτισμός είναι ελλιπής και οι κώνοι που ήταν για προστατευτικούς λόγους στο σημείο είχαν μεταφερθεί πιθανόν από άλλους οδηγούς σε άλλο σημείο. Επίσης, επισημαίνουν ότι κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, τα οχήματα που ήρθαν στο νησί ήταν περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά δημιουργώντας προβλήματα από την έλλειψη χώρων στάθμευσης.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου, κ. Γιώργος Μιχελής, ανέφερε ότι το ζήτημα θα εξεταστεί άμεσα καθώς και τα μέτρα που χρειάζονται να παρθούν για την ασφάλεια των οδηγών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου