ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Καθημερινές θαλάσσιες αποδράσεις

καθημερινές-θαλάσσιες-αποδράσεις-161517

Το νησάκι Τσουγκριά και η παραλία Λαλάρια είναι οι προτιμήσεις των επισκεπτών της Σκιάθου, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών που κάνουν τον περίπλου του νησιού.

Καθημερινά, αρκετοί είναι οι Ελληνες και οι ξένοι τουρίστες που επιλέγουν τα είκοσι τοπικά τουριστικά πλωτά μέσα για να γνωρίσουν τις όμορφες παραλίες και τα γαλανά καθαρά νερά της Σκιάθου κατά την καλοκαιρινή σεζόν.

Ο κ. Βασίλης Γκιαουράκης διαθέτει ένα τέτοιο τουριστικό σκάφος και κάνει ημερήσιες εκδρομές περιμετρικά του νησιού του Παπαδιαμάντη, οι οποίες ξεκινούν από τις αρχές Μαΐου και διαρκούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, όταν ξεκινούν και τελειώνουν οι αφίξεις των πτήσεων τσάρτερ προς το αεροδρόμιο του νησιού, μεταφέροντας τους ξένους τουρίστες.

Το χωρητικότητας 85 επιβατών τουριστικό σκάφος του κ. Γκιαουράκη μεταφέρει τους τουρίστες για μπάνιο σε διάφορα σημεία του νησιού, όπως τη Γαλάζια και τη Σκοτεινή σπηλιά και τη φημισμένη παραλία Λαλάρια. Στη συνέχεια, η παλιά πόλη στο Κάστρο της Σκιάθου είναι το σημείο της ξενάγησης όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στα πέτρινα ερείπια της πόλης η οποία εικονίζεται αφηγηματικά στα έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Επόμενη στάση γίνεται στον Ασέλινο, στον Τρούλο ή στον Κατηγιώργη για το μεσημεριανό γεύμα. Τέλος, η εκδρομή κάνει την τελευταία στάση της στο νησάκι Τσουγκριά όπου οι τουρίστες απολαμβάνουν τον απογευματινό τους καφέ.

«Πέντε σκάφη κάνουν το γύρο του νησιού ενώ άλλα σκάφη κάνουν εκδρομές και στα άλλα νησιά των Βορείων Σποράδων. Κατά μέσο όρο, καθημερινά πενήντα άτομα επιλέγουν να κάνουν αυτές τις εκδρομές, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι ξένοι» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Γκιαουράκης.

Από τον Ιούλιο μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη είναι η περίοδος αιχμής για την κίνηση των τουριστικών σκαφών ημερησίων εκδρομών, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη τουριστικού σκάφους, κ. Κωνσταντίνο Κουμιώτη.

Με το σκάφος του το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει 45 τουρίστες κάνει εκδρομές στα Λαλάρια, στο Κάστρο και στην Τσουγκριά, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, σημειώνει πως η κίνηση στα συγκεκριμένα τουριστικά σκάφη δεν είναι σε καλή κατάσταση. «Η χρήση του λεωφορείου και η ενοικίαση οχημάτων από τους τουρίστες, όπως τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια, προκειμένου να απολαύσουν το μπάνιο τους στην παραλία προτίμησής τους έχει συντελέσει στη μείωση της κίνησης στα τουριστικά σκάφη» δήλωσε ο κ. Κουμιώτης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου