ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νερό από νέους σωλήνες 4,8 χλμ. ~ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

νερό-από-νέους-σωλήνες-48-χλμ-φευγει-ο-αμ-172743

Εργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης ύψους 2,5 εκ. ευρώ δημοπρατεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοπρατείται μετά την έγκριση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ έργο «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Σκιάθου» προϋπολογισμού 2.436.000 ευρώ.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός, «το νερό είναι πηγή ζωής. Με το έργο αυτό προϋπολογισμού2,4εκατ. ευρώ δίνουμε λύση στο ζήτημα της ύδρευσης της Σκιάθου για τα επόμενα 40 χρόνια, αντικαθιστώντας το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης. Στόχος μας είναι η εξασφάλιση επαρκούς και υψηλής ποιότητας νερού και η βελτίωση της καθημερινότητας για τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού. Μέσω του ΕΣΠΑ στηρίζουμε στην πράξη τα νησιά των Σποράδων με έργα ουσίας τα οποία αποτελούν μια ελπίδα για τις συγκεκριμένες περιοχές, καθώς δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

Από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας υπεγράφη η έγκριση δημοπράτησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας για το έργο, ώστε να προχωρήσει ο σχετικός διαγωνισμός από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων ως φορέα υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση κύριος του έργου και φορέας λειτουργίας είναι η ΔΕΥΑ Σκιάθου.

Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Απρίλιο του 2014 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Χωρικής Ενότητας «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013» και περιλαμβάνεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης της Νήσου Σκιάθου (ΟΣΑΝ Σκιάθου).

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του απαρχαιωμένου, πεπαλαιωμένου, ακατάλληλου και ανεπαρκούς πλέον εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης της Σκιάθου. Περιλαμβάνονται εργασίες κατασκευής – αντικατάστασης των υφιστάμενων αγωγών αμιάντου και σιδηροσωλήνων με αγωγούς πολυαιθυλενίου, καθώς και η τοποθέτηση νέου κεντρικού αγωγού, ο οποίος θα υδροδοτήσει την πόλη της Σκιάθου από τις υφιστάμενες υδατοδεξαμενές. Ο σχεδιασμός του δικτύου ύδρευσης έγινε με στόχο την εξασφάλιση της απαιτούμενης παροχής και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες υδροδότησης της επόμενης τεσσαρακονταετίας. Συνολικά θα κατασκευαστούν ή θα αντικατασταθούν αγωγοί δικτύου ύδρευσης μήκους 4,8 χιλιομέτρων.

Με την κατασκευή – αντικατάσταση του συνόλου του δικτύου θα βελτιωθεί η ποιότητα του παρεχόμενου πόσιμου νερού, θα εξασφαλίζεται η απαιτούμενη παροχή, θα καταστεί πιο ευέλικτη η διανομή του νερού σε περίπτωση βλάβης ή αστοχίας και θα μειωθούν οι απώλειες νερού από διαρροές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου