ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μπαράζ συλλήψεων αρπακτικών σε Βόλο και Σκιάθο

μπαράζ-συλλήψεων-αρπακτικών-σε-βόλο-κ-173356

Εξιχνιάστηκαν κλοπές καταστημάτων, δικύκλων, καθώς και «τσαντιές»

Διαδοχικές ήταν τις τελευταίες ημέρες οι εξιχνιάσεις κλοπών και αρπαγής τσαντών, που σημειώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο Βόλο. Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα, τελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και δύο περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων μοτοσικλετών που διεπράχθησαν στην πόλη του Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Την περασμένη Δευτέρα καθώς και το πρωί της Τρίτης στο Βόλο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μαγνησίας συνελήφθησαν ένας 14χρονος ημεδαπός και ένας 17χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, οι δύο ανήλικοι κινούμενοι με δίκυκλη μοτοσικλέτα διέπραξαν κλοπές σε τρία καταστήματα:

  • αρχικά με τη χρήση τσεκουριού διέρρηξαν κομμωτήριο και αφαίρεσαν από το εσωτερικό ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, καθώς και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ από την ταμειακή μηχανή,
  • στη συνέχεια μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων το οποίο αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ανεπιτυχώς, ενώ κατά την αποχώρησή τους αφαίρεσαν ένα μεταλλικό λοστό από τον αύλειο χώρο και
  • λίγη ώρα αργότερα μετέβησαν σε κατάστημα σούπερ – μάρκετ όπου με τη χρήση του αφαιρεθέντος από το πρατήριο υγρών καυσίμων λοστού αποπειράθηκαν να το διαρρήξουν. Όμως δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί.

Στην κατοχή του 14χρονου βρέθηκε μέρος του χρηματικού ποσού από το κομμωτήριο, ενώ τα υπόλοιπα αντικείμενα εξακριβώθηκε ότι τα είχε αποκρύψει στην οικία του και κατασχέθηκαν. Παράλληλα κατασχέθηκε και το τσεκούρι που χρησιμοποίησαν οι δύο ανήλικοι στην πρώτη περίπτωση κλοπής.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στις 29 Ιουλίου 2014, ο υπήκοος Αλβανίας είχε αφαιρέσει τη δίκυκλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν για την τέλεση των παραπάνω κλοπών έξω από την οικία 37χρονου ημεδαπού, ενώ ακόμη τις πρώτες πρωινές ώρες προχθές αφαίρεσε άλλη μία μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 31χρονου ημεδαπού.

Εξιχνιάστηκαν «τσαντιές»

Στο μεταξύ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ημεδαπών γυναικών που διεπράχθησαν στην πόλη του Βόλου και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας ένας 21χρονος ημεδαπός ως δράστης των κλοπών.

Το πρωί της περασμένης Κυριακής ο 21χρονος κινούμενος με δίκυκλο μοτοποδήλατο αφαίρεσε την τσάντα 46χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επιπλέον ότι ο συλληφθείς διέπραξε στο παρελθόν και άλλες δύο περιπτώσεις κλοπών στην πόλη του Βόλου.

Συγκεκριμένα, στις 16 Ιουλίου αφαίρεσε το πορτοφόλι 68χρονης ημεδαπής που περιείχε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και προσωπικά της αντικείμενα και στις 29 Ιουλίου αφαίρεσε τη τσάντα 39χρονης ημεδαπής που περιείχε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά της έγγραφα.

Αρπαξε τσαντάκι από Ιερό Ναό

Χθες το πρωί στο Βόλο από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Μαγνησίας (ΔΙ.ΑΣ.) συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.

Ειδικότερα, ο 28χρονος εισήλθε σε Ιερό Ναό και αφαίρεσε από ντουλάπι αναλόγιου το τσαντάκι 56χρονου ημεδαπού, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 237 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Το τσαντάκι με το περιεχόμενό του αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Ζήλεψε το κινητό της…

Άλλη μία κλοπή απασχόλησε χθες τις αστυνομικές αρχές της Σκιάθου. Χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στη Σκιάθο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος στο νησί συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή.

Ειδικότερα, ο 42χρονος προχθές το μεσημέρι αφαίρεσε από 27χρονη ημεδαπή το κινητό της τηλέφωνο, όμως εντοπίστηκε άμεσα από προστρέξαντες αστυνομικούς και συνελήφθη.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου