ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επιλέγουν τη Σκόπελο ~ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

επιλέγουν-τη-σκόπελο-δευτερη-στισ-προ-174945

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε οι προτιμήσεις των ημεδαπών στρέφονται στα νησιά

Στην κατεύθυνση των νησιών των Βορείων Σποράδων στρέφεται το ενδιαφέρον των περισσοτέρων Ελλήνων τουριστών στη διάρκεια του Αυγούστου, με την Σκόπελο να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, έναντι της Σκιάθου, η οποία κατατάσσεται, αντίστοιχα, τρίτη στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε πρόσφατα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βάση δεδομένων της trivago, οι προτιμήσεις των Ελλήνων για την φουλ σεζόν, στρέφονται κατά σειρά στα Χανιά, τη Σκόπελο, τη Σκιάθο και ακολουθούν Αγιος Γεώργιος, Νάξος, Πάργα, Αδάμας, Μήλος, Νάξος, Νικιάνα Λευκάδας, Παροικία Πάρου, Ρόδος, Σύβοτα Θεσπρωτίας, Περίσσα Σαντορίνης, Λαγανάς Ζακύνθου, Φηρά Σαντορίνης, Ιος, Ρέθυμνο, Μύκονος, Νάουσα Πάρου, Βασιλική Λευκάδας και Κωνσταντινούπολη, για περισσότερες από πέντε διανυκτερεύσεις, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο κ. Παντελής Μπετσάνης, πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστιάσεως της Σκοπέλου, αναφέρει ότι η παραπάνω τάση θα μεταφραστεί ενδεχομένως σε αυξημένες αφίξεις ημεδαπών στη διάρκεια του Αυγούστου. «Στην παρούσα φάση δεν δείχνει να επιβεβαιώνεται η έρευνα, διότι σύμφωνα με την γενικότερη εικόνα που παρουσιάζει το νησί, οι ξένοι είναι πολύ περισσότεροι από τους Ελληνες. Παράλληλα οι εισπράξεις των καταστημάτων παρουσιάζουν κατά μέσο όρο μείωση της τάξης του 15% αλλά υπάρχουν και καταστήματα που έχουν, αντίστοιχα, αύξηση» επισημαίνει ο κ. Μπετσάνης. Όπως υπογραμμίζει, ωστόσο, ο ίδιος, διαφαίνεται αύξηση στις αφίξεις των Ελλήνων τουριστών τις τελευταίες ημέρες, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί σταδιακά.

Θετικό πρόσημο διαβλέπει στις αφίξεις των Ελλήνων και ο κ. Νίκος Ρόδιος, αγγειοπλάστης και δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Σκόπελο. «Φαίνεται ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή μια προτίμηση των Ελλήνων στη Σκόπελο, η οποία είναι εντονότερη στις αρχές Αυγούστου, διότι στις αρχές του καλοκαιριού ήταν περισσότεροι οι αλλοδαποί τουρίστες» υπογραμμίζει ο κ. Ρόδιος και προσθέτει ότι «η Σκόπελος ήταν πάντοτε το νησί που είχε περισσότερους έλληνες τουρίστες». Περιοχές όπως η Θεσσαλία και η Βόρεια Ελλάδα, αποτελούν σε σταθερή βάση, «αιμοδότες» της τουριστικής κίνησης της Σκοπέλου, κυρίως στη διάρκεια της φουλ σεζόν.

Την ίδια στιγμή, το νησί του Παπαδιαμάντη, η Σκιάθος, παρουσιάζει πολύ υψηλά ποσοστά πληρότητας στα τουριστικά καταλύματα, που υπολογίζεται σε 100%, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η κ. Συνοδή Αρμαμέντου, πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Σκιάθου. Όπως επισημαίνει η ίδια, οι Ελληνες τουρίστες έκαναν αισθητή την παρουσία τους από τις 15 Ιουλίου και η συντριπτική πλειοψηφία είναι νεαρής ηλικίας επισκέπτες, με μέσο όρο παραμονής τρεις έως πέντε μέρες. «Υπάρχουν, ωστόσο, και μεγαλύτερης ηλικίας Ελληνες τουρίστες, που μένουν συνήθως μια εβδομάδα ή δέκα μέρες» υπογραμμίζει η κ. Αρμαμέντου, τονίζοντας παράλληλα ότι τηρουμένων των αναλογιών, και παρά το γεγονός ότι η θερινή σεζόν έχει περιοριστεί σε τριάντα μόλις μέρες, από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Αυγούστου, είναι ικανοποιητικά τα δεδομένα για τους επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου