ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προσφορές για τα αεροδρόμια Ν. Αγχιάλου και Σκιάθου

προσφορές-για-τα-αεροδρόμια-ν-αγχιάλο-175429

Εως 30 Σεπτεμβρίου η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών

Την 30η Σεπτεμβρίου όρισε το ΤΑΙΠΕΔ ως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την παραχώρηση της διαχείρισης 14 περιφερειακών αεροδρομίων, δύο εκ των οποίων είναι αυτά της Σκιάθου και της Νέας Αγχιάλου.

Υπό παραχώρηση βγαίνουν δύο ομάδες αεροδρομίων, με το διαγωνισμό να προβλέπει τη δημιουργία συμβάσεων παραχώρησης για 30 συν 10 έτη. Στην πρώτη ομάδα ανήκουν τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου και Καβάλας. Προαιρετικά μπορούν να προστεθούν τρία μεταξύ των αεροδρομίων Νέας Αγχιάλου, Αλεξανδρούπολης, Αράξου και Καλαμάτας. Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Σκιάθου, Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης Μυκόνου και Σαντορίνης και προαιρετικά μέχρι τρία από τα αεροδρόμια των Νέας Αγχιάλου, Λήμνου, Χίου, και Καρπάθου.

Ο διαγωνισμός μπαίνει στην τελική ευθεία μετά την ολοκλήρωση της σύμβασης παραχώρησης και το συντονισμό με το ελληνικό δημόσιο για την οριστικοποίησή της.

Πλέον το μόνο που εκκρεμεί για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού είναι η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών. Τα σχήματα που θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές είναι οι: Vinci-Ελλάκτωρ, J&P Άβαξ-Zurich Airport, Fraport – Copelouzos, ΜΕΤΚΑ- Corporacion America, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Aeroports De La Cote d Azur, και η Advent International.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου