ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στις Βόρειες Σποράδες ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

στις-βόρειες-σποράδες-ο-μητροπολίτης-175924

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων σε Σκόπελο και Αλόννησο

Ιερατική επίσκεψη πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο ο μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων στη Σκόπελο και στην Αλόννησο όπου συλλειτούργησε με τους ιερείς των νησιών.

Την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, κ.κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και το Διάκονο Νεκτάριο Ευγενικό αναχώρησε από το λιμάνι του Μαντουδίου της Βορειοκεντρικής Ευβοίας για το λιμάνι της Γλώσσας Σκοπέλου των Βορείων Σποράδων, όπου τον υποδέχθηκαν οι ιερείς του νησιού καθώς και πιστοί.

Το πρωί του Σαββάτου, εορτή της ανακομιδής του Λειψάνου του Αγίου Στεφάνου του Πρωτομάρτυρος, ο Σεβασμιότατος και η συνοδεία του συλλειτούργησαν μαζί με τους Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Παπασταμούλο, εφημέριο Γλώσσας, τον Πρεσβύτερο Νικόλαο Σκιαθίτη, εφημέριο Έληος Σκοπέλου και Ιερομόναχο Ρηγίνο Νομικό, εφημέριο Λουτρακίου Σκοπέλου, με τη συμμετοχή πολλών χριστιανών της ενορίας αυτής, οι οποίοι διακρίνονται για την ευλάβειά τους και την προσήλωσή τους στη ζωή της Αγίας Εκκλησίας.

Στο κήρυγμά τους προς τους πιστούς ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Στεφάνου, τον οποίον παρουσίασε ως πρότυπο πίστεως για τους χριστιανούς, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως και τον εφημέριο της ενορίας πατέρα Αλέξιο που, αν και ήλθε ως απεσταλμένος από την Εύβοια για την εξυπηρέτηση της ενορίας, δέθηκε με τους κατοίκους της Γλώσσας και ευρύτερα της Σκοπέλου και αγωνίζεται διαρκώς και για την ενορία του, αλλά και για τα δύο μοναστήρια, της Ευαγγελιστρίας και του Τιμίου Προδρόμου, στα οποία εκτελεί χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου.

Αμέσως μετά, αναφέρθηκε στα πρόσωπα των άλλων δύο πατέρων, του π. Νικολάου και του π. Ρηγίνου, τον οποίο μάλιστα προχείρισε και Αρχιμανδρίτη, για το ζήλο και την αγάπη του στα της Εκκλησίας και την ποιμαντική του φροντίδα προς τους χριστιανούς, οι οποίοι βροντοφώναξαν το «ΑΞΙΟΣ», κατά τη διάρκεια της χειροθεσίας.

Το μεσημέρι ο Σεβασμιότατος και η συνοδεία του αναχώρησαν για την Αλόννησο, όπου και έγιναν δεκτοί από τον Εφημέριο π. Αβραάμ Αποστολίδη, το Δήμαρχο κ. Πέτρο Βαφίνη και τους εκπροσώπους των Σωμάτων Λιμενικού, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

Την Κυριακή το πρωί, ο Σεβασμιότατος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και στο ετήσιο μνημόσυνο της μητέρας του Δημάρχου κ. Πέτρου Βαφίνη, αοιδίμου Αικατερίνης, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου, συλλειτουργούντων του π. Φιλοθέου, του εφημερίου π. Αβραάμ και του Διακόνου Νεκταρίου, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη και ο παλιός Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Τσάμαρης, αφυπηρετήσας εφημέριος της Ενορίας. Ο Ιερός Ναός από πολύ νωρίς ήταν γεμάτος από πιστούς ενορίτες της Αγίας Παρασκευής, αλλά και από παραθεριστές του νησιού.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς και με αφορμή το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Α΄ Κορινθ. 1, 10-17), αναφέρθηκε στο γεγονός της υπέρβασης της ατομικότητας, την οποίαν καλούνται να αγωνίζονται να εφαρμόζουν τα μέλη της Εκκλησίας, υπηρετώντας τη μεταξύ τους ενότητα, χάρη στην πίστη στον Ιησού Χριστό.

Το μεσημέρι ο Σεβασμιότατος και η συνοδεία του αναχώρησαν για το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδος και στη συνέχεια, μέσω του λιμανιού της Αρκίτσας, διέπλευσαν στην Αιδηψό και από εκεί στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, για να συναντηθεί με τα στελέχη και τα κορίτσια της Δ΄ Κατασκηνωτικής περιόδου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ολες οι Ιερές Ακολουθίες από τις Βόρειες Σποράδες μεταδόθηκαν απευθείας από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 fm.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου