ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συναυλία με τους ράμπο ~ ΞΕΝΥΧΤΙ… ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ

συναυλία-με-τους-ράμπο-ξενυχτι-εφορι-176003

Στη Σκιάθο και στην επιχείρηση που φιλοξένησε τη Δέσποινα Βανδή κλιμάκιο που δεν το κούνησε ρούπι από το ταμείο

Ακροατές… δίπλα στα ταμεία της επιχείρησης στη Σκιάθο που διοργάνωσε τη συναυλία της Δέσποινας Βανδή ήταν το βράδυ του Σαββάτου οι ράμπο του ΣΔΟΕ.

Οι εφοριακοί έκαναν φύλλο και φτερό τις αποδείξεις που κόπηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ενώ έλεγξαν ένα προς ένα τα εισιτήρια των 1.600 – 1.700 ακροατών που συγκεντρώθηκαν στη μεγάλη συναυλία την ώρα που κόβονταν από τους υπαλλήλους.

Από την αρχή της μουσικής εκδήλωσης μέχρι και το τέλος, καθώς οι ακροατές που συνέρρεαν για να παρακολουθήσουν τη Βανδή αυξάνονταν όσο περνούσε η ώρα, οι εφοριακοί δεν το κουνούσαν ρούπι από τα ταμεία.

Ιδίοις όμμασι έλεγξαν όλες τις κινήσεις και ενέργειες των υπαλλήλων, όμως ο επιχειρηματίας ήταν εντάξει. Ακολούθησε κατά γράμμα τη φορολογική νομοθεσία.

Ο προϊστάμενος της Εφορίας Βόλου Χρήστος Τσαμπρινός είπε ότι διαπιστώθηκε ότι κόπηκαν τα εισιτήρια, αν και λόγω των αλλαγών στη φορολογική νομοθεσία υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν.

Γενικότερα ο κ. Τσαμπρινός δήλωσε ότι η παραβατικότητα στις Σποράδες όπως και στο Πήλιο και τη νησιωτική Μαγνησία έχει μειωθεί.

Οι έφοδοι των μικτών κλιμακίων της Εφορίας, καθώς εκεί πέρασε η αρμοδιότητα των ελέγχων στις τουριστικές περιοχές, το προηγούμενο διάστημα έδειξαν ότι σε ένα μικρό ποσοστό οι επαγγελματίες δεν συμμορφώνονται με τις φορολογικές παραβάσεις.

Στους 250 συνολικά ελέγχους μόλις το 15-20% των παραβατών δεν εκδίδει φορολογικές αποδείξεις καθώς εν μέσω οικονομικής κρίσης που τα πρόστιμα της φορολογικής νομοθεσίας είναι τσουχτερά κανένας επιχειρηματίας δε ρισκάρει μεσούσης της τουριστικής σεζόν να χάσει τις εισπράξεις του.

Πράγματι στους ελέγχους τα μικτά συνεργεία απέκτησαν μία καινούργια αρμοδιότητα. Να μπορούν να κατάσχουν τις εισπράξεις υπότροπων σε φορολογικές παραβάσεις επιχειρηματιών και επιχειρηματιών που δεν μπαίνουν σε ρύθμιση αν και οφείλουν χρήματα στο Ελληνικό Δημόσιο.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς το επόμενο διάστημα για την τήρηση της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ όπως συνέβη με τη συναυλία Ιγκλέσιας – Ρέμου στη Μύκονο οι εφοριακοί θα πραγματοποιούν εφόδους σε συναυλίες μεγάλων ερμηνευτών σύμφωνα με τις εντολές που έχουν από το υπουργείο Οικονομικών.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου