ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Βουλιάζουν» οι Βόρειες Σποράδες

βουλιάζουν-οι-βόρειες-σποράδες-178632

Χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν στα τρία νησιά

Σε επίπεδα προ οικονομικής κρίσης έχει επιστρέψει ο τουρισμός στα νησιά των Βορείων Σπιοράδων. Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος, στην κυριολεξία βουλιάζουν από κόσμο, που καταφθάνει στο νησιωτικό σύμπλεγμα με αεροπλάνα και καράβια…

Τα κύματα των τουριστών καταφθάνουν κατά χιλιάδες στα τρία νησιά. Εκτός από τα αεροπλάνα, ενδεικτικές είναι οι πληρότητες στα πλοία της γραμμής. Μολονότι η αύξηση της δυναμικής μεταφοράς επιβατών, αυξήθηκε κατά 30% σε σχέση με το 2012, τα πλοία αναχωρούν από το λιμάνι του Βόλου, πλήρη.

Τα δύο τελευταία καλοκαίρια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων, προστέθηκαν ένα ακόμη επιβατικό πλοίο και ένα ταχύπλοο. Και μολονότι κανείς θα περίμενε οι επιβάτες να… μοιραστούν, όλα τα πλοία της γραμμής αναχωρούν γεμάτα.

Οι πληρότητες στα επιβατικά πλοία ξεκινούν από 85% έως και 95%. Πρόκειται για υψηλότατα ποσοστά, που παραπέμπουν σε ταξιδιωτική κίνηση προ κρίσης. Χαρακτηριστικοί είναι οι αριθμοί των εισιτηρίων που διατέθηκαν την περασμένη Παρασκευή. Περί τους 2.500 επιβάτες αναχώρησαν από το λιμάνι του Βόλου προς Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Τα σκήπτρα του τουρισμού, φαίνεται να κρατά η Σκιάθος, που συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο όγκο των τουριστών. Στο νησί δεν πέφτει ούτε… καρφίτσα, ενώ τα ξενοδοχειακά καταλύματα παρουσιάζουν υψηλές πληρότητες ακόμη και μετά το Δεκαπενταύγουστο, οπότε και παραδοσιακά εκτονώνεται η τουριστική κίνηση.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Σκιάθου, Νίκο Πλωμαρίτη, η τουριστική αγορά του νησιού ενισχύθηκε φέτος από την παρουσία των Αγγλων τουριστών. «Είχαμε περαιτέρω αύξηση αφίξεων από την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας κατά 20%», σημείωσε. «Δυστυχώς δεν έχουμε πολλούς Ελληνες, αλλά μας τιμούν οι αλλοδαποί», πρόσθεσε ο Δήμαρχος.

Αντίστοιχα, υψηλή κίνηση παρουσιάζουν τόσο η Σκόπελος, όσο και η Αλόννησος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου