ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Καταθέσεις εκατομμυρίων από ιδιοκτήτη ενοικιαζομένων δωματίων στη Σκιάθο και Θεσσαλό αγρότη

καταθέσεις-εκατομμυρίων-από-ιδιοκτή-180649

ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ

Το άνοιγμα λογαριασμών από Ελεγκτές του ΣΔΟΕ μετά από καταγγελίες ή πληροφορίες τον τελευταίο καιρό κρύβει τεράστιες εκπλήξεις. Οι τελευταίοι έλεγχοι παρουσιάζουν και μεγάλο τοπικό ενδιαφέρον, αφού στους λογαριασμούς ιδιοκτήτη ενοικιαζομένων δωματίων από τη Σκιάθο και αγρότη από την περιοχή της Θεσσαλίας βρέθηκαν καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ!

Τα συγκεκριμένα ποσά σύμφωνα με πληροφορίες δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα των δύο συγκεκριμένων φυσικών προσώπων και αναμένεται τις επόμενες μέρες να κληθούν για εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μεν αγρότης είναι μικρομεσαίος και όχι μεγαλοκτηματίας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει καταθέσεις περίπου 5 εκατ. ευρώ.

Στην περίπτωση του ιδιοκτήτη ενοικιαζομένων δωματίων από τη Σκιάθο, βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο λογαριασμό του κατάθεση ύψους 6 εκατ. ευρώ, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται αφού τα στελέχη του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας τηρούν σιγή ιχθύος. Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων δωματίων που ασκεί το συγκεκριμένο επάγγελμα την τελευταία δεκαετία δεν διαθέτει προς εκμετάλλευση πάνω από δώδεκα δωμάτια, επιχείρηση η οποία δεν δικαιολογεί την κατάθεση που εντόπισαν οι Ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Υπενθυμίζεται ότι με τις διατάξεις περί μαύρου χρήματος αν οι κάτοχοι των λογαριασμών δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους καλούνται να καταβάλουν περίπου το 50% του ποσού μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις και η όλη διαδικασία συνοδεύεται και από το ποινικό μέρος της υπόθεσης, αφού από το ΣΔΟΕ για όλες οι παρόμοιες περιπτώσεις αποστέλλεται σχετικός φάκελος στις κατά τόπους Εισαγγελίες.

Περίπτωση Ψαχούλα

Υπενθυμίζεται πάντως ότι το 2010 και πάλι στη Σκιάθο, όπως είχε αποκαλύψει τότε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, είχε βρεθεί 68χρονος συνταξιούχος ναυτικός και ιδιοκτήτης μόλις έξι δωματίων με λογαριασμό 10 εκατ. ευρώ που όμως στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι δεν έχει καμία σχέση. Βέβαια ο συγκεκριμένος Σκιαθίτης είχε υποστεί τεράστια ταλαιπωρία από ελέγχους της Εφορίας και από τη δικαστική διαδικασία αλλά στο τέλος αποδείχτηκε ότι δεν είχε κάνει ο ίδιος την κατάθεση στο όνομά του σε ελβετική τράπεζα.

Ψάχνουν τα «λαβράκια» σε τραπεζικούς λογαριασμούς

Τελευταία ολοένα πιο συχνά μέσα από καταγγελίες ή ελέγχους τραπεζικών λογαριασμών αποκαλύπτονται περιπτώσεις «εκατομμυριούχων» είτε ανέργων είτε με πενιχρά εισοδήματα. Υπενθυμίζεται η περίπτωση καλλιεργητή πορτοκαλιών σε χωριό της Σπάρτης λίγων εκατοντάδων κατοίκων που βρέθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 με τραπεζικούς λογαριασμούς της τάξεως των 12,6 εκατ. ευρώ. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ανακαλύφθηκαν συνολικά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς, ενός ηλεκτρολόγου στους Αμπελοκήπους αλλά και ενός συνταξιούχου αστυνομικού της Θεσσαλονίκης.

Η περίπτωση όμως του χαμηλοσυνταξιούχου με τα περίπου 24 εκατ. ευρώ είναι ίσως από τις κορυφαίες που εντόπισε το ΣΔΟΕ τα τελευταία χρόνια ύστερα από καταγγελία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου