ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Δήμαρχοι και συμπεθέρες»

δήμαρχοι-και-συμπεθέρες-260627

Πρωτότυπη εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου

Εκδήλωση αφιερωμένη στην παγκόσμια μέρα της γυναίκας διοργάνωσε τις προηγούμενες μέρες ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου, παρουσιάζοντας το θεατρικό έργο «Δήμαρχοι και Συμπεθέρες» του Σκιαθίτη συγγραφέα Γιώργου Σανιδά, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου.

Στην αρχή της εκδήλωσης η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτα Διολέττα απηύθυνε χαιρετισμό αναφερόμενη στον αγώνα των γυναικών που δεν σταμάτησε ποτέ, παρότι καθημερινά οι γυναίκες αγωνίζονται για να σταθούν δίπλα στους άντρες ισάξια και να αντιμετωπίζονται από το Νόμο και τις Κυβερνήσεις με τα ίδια μέτρα και σταθμά.

Ευχαρίστησε τον συγγραφέα του θεατρικού έργου κ. Γιώργο Σανιδά που και φέτος έδωσε την ευκαιρία στο γυναικείο φύλο να αναδείξει τη γυναικεία ψυχή, τις γυναικείες δεξιότητες και το γυναικείο ταμπεραμέντο μέσα από τα πρόσωπα της Σταματίνας Χονδρονικολή – Ανθοπούλου και Κικής Πλωμαρίτη – Κατσάμπα. Δύο γυναίκες Σκιαθίτισες που ερασιτεχνικά ασχολήθηκαν, αλλά εργάστηκαν με πολύ κόπο και μεράκι για την παρουσίαση του έργου.

Ο Σύλλογος επιλέγει σε αυτές τις αφιερωματικές εκδηλώσεις του να παρουσιάζει την Γυναίκα μέσα από διάφορες δράσεις, όπως π.χ. τον αγώνα της για τη συμμετοχή στην εξουσία και αυτόν τον αγώνα περιγράφει το θεατρικό έργο «Δήμαρχοι και Συμπεθέρες» και αναφέρεται σε δύο υποψήφιες με μεγάλα όνειρα, φιλοδοξίες, αλλά και σιγουριά ότι θα τις ψηφίσει ο λαός ως Δημοτικές Συμβούλους. Δύο διαφορετικές γυναίκες και η καθεμία από την πλευρά της προχωρά στον αγώνα της επιτυχίας αντιμετωπίζοντας διάφορα εμπόδια για την κατάκτησή της καθώς και συγκρούσεις μεταξύ τους. Στο τέλος όμως συνειδητοποιούν ότι το καλύτερο για έναν τόπο είναι να υπάρχει ομόνοια, ειρήνη και αγάπη για να υπάρξει πρόοδος και ευημερία.

Ο βραβευμένος από την Ενωση Λογοτεχνών, με το τρίτο βραβείο για το καλύτερο θεατρικό έργο, Σκιαθίτης συγγραφέας παρακολούθησε την ενθουσιασμένος την παράσταση, στο τέλος της οποίας απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα στους συντελεστές.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης, ο οποίος απηύθυνε έναν μικρό χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης, τονίζοντας το σημαντικό έργο των γυναικών γενικότερα, ενώ ανέφερε πόσο σημαντικό είναι που έχει η Σκιάθος έναν νέο συγγραφέα, άξιο συνεχιστή των παλαιοτέρων.

Επίσης την εκδήλωση παρακολούθησαν η Αντιδήμαρχος Σκιάθου κ. Λίτσα Κανταράκη – Τσολοβίκου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου κ. Ζαχαρίας Μαθηνός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Προϊστάμενοι Αρχών και Υπηρεσιών, Εκπαιδευτικοί, Μέλη και Φίλοι του Συλλόγου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου