ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στο top 10 τα νησιά

στο-top-10-τα-νησιά-279172

Στο top 10 των ελληνικών νησιών που προτιμούν οι Σουηδοί για τις διακοπές τους συγκαταλέγονται η Σκιάθος και η Σκόπελος, σύμφωνα με δημοσίευμα μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας. Συγκεκριμένα, σε άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της Σουηδικής εφημερίδας «Expressen», που κάνει από χθες το γύρο του κόσμου, γίνεται εκτενής αναφορά στα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά, όπου φιγουράρουν σε περίοπτη θέση η Κρήτη, η Νάξος, η Αμοργός, η Κάρπαθος, η Σάμος, η Ρόδος, η Τήλος, η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Σαντορίνη.

Η Σκιάθος προβάλλεται ως «εκπρόσωπος» των Βορείων Σποράδων, ενώ ακολουθεί η Σκόπελος, το νησί στο οποίο γυρίστηκε και η κινηματογραφική ταινία «Mamma Mia», που διακρίνεται τόσο για το πράσινο της φύσης, όσο και για το γαλάζιο της θάλασσας.

Οι Σκανδιναβοί στο σύνολό τους και ειδικότερα οι Σουηδοί, αποτελούν σημαντική τουριστική δύναμη για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις και τις κρατήσεις που έρχονται από την συγκεκριμένη κατεύθυνση, τα μηνύματα είναι ευοίωνα. Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι ήταν εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Σκιάθου στη φετινή, διεθνή τουριστική έκθεση της Στοκχόλμης, που ήταν αφιερωμένη στην Ελλάδα και πραγματοποιήθηκε πρόσφατα. Στο Grekland Panorama συμμετείχαν περισσότεροι από 100 εκθέτες από την Ελλάδα, εκπροσωπώντας προορισμούς, ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις. Απόλυτα επιτυχημένη κρίνεται και η συμμετοχή της Σκιάθου, την οποία εκπροσώπησαν επάξια ξενοδόχοι του νησιού, για την ανάδειξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος.

Ο εντυπωσιακός, για τα δεδομένα της Στοκχόλμης, αριθμός επισκεπτών του Grekland Panorama, πάνω από 7.000, απέδειξε την ιδιαίτερη δυναμική που έχει η Ελλάδα στη Σουηδία, ως προορισμός διακοπών και ενισχύει τις προβλέψεις που υπάρχουν, ότι η χώρα μας θα αναδειχθεί φέτος σε κορυφαίο προτιμητέο προορισμό σε σχεδόν όλες τις αγορές της Σκανδιναβίας.

Η αναφορά στα νησιά των Βορείων Σποράδων είναι ιδιαίτερα κολακευτική, ενώ όπως αναφέρει από την πλευρά του ο δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, έχουν αναπτυχθεί ισχυροί δεσμοί επικοινωνίας με την Σουηδία, και ως εκ τούτου διατηρείται σε υψηλά επίπεδα η προτίμηση των ξένων τουριστών για τα νησιά στο σύνολό τους και την Σκόπελο ειδικότερα.

Κατά γενική ομολογία πάντως, ο θετικός απόηχος της ταινίας «Μάμα μία» και η διεθνής προβολή της, έχουν σαφή αντίκτυπο στον εισερχόμενο τουρισμό, ο οποίος αποτελεί το «κέντρο βάρους» των νησιωτικών περιοχών. Αν συνυπολογιστεί παράλληλα το γεγονός ότι αναμένεται να προστεθούν και επιπλέον πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, είναι προφανές ότι αναμένεται αύξηση του συνολικού αριθμού των ξένων επισκεπτών. Οπως εκτιμούν παράλληλα τουρ οπερέϊτορς που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στα νησιά, οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι Ευρωεκλογές, δεν φαίνεται να επηρεάζουν την τουριστική κίνηση της επερχόμενης τουριστικής σεζόν, καθώς τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό, δείχνουν σαφή αυξητική τάση. Τα δημοσιεύματα που κάνουν το γύρο του κόσμου θεωρούνται πολύ σημαντικά και γι’ αυτό το λόγο προγραμματίζονται στο προσεχές διάστημα επισκέψεις ξένων δημοσιογράφων, προκειμένου να δουν και να καταγράψουν με λόγο και εικόνα, τις φυσικές ομορφιές των νησιωτικών περιοχών.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου