ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αρχαιολογικές διαδρομές αποκτά η Σκόπελος

αρχαιολογικές-διαδρομές-αποκτά-η-σκό-288571

Αναδεικνύεται ο αρχαιολογικός χώρος της Σελινούντας

Αλλα δύο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 102.500 ευρώ για τα νησιά των Β. Σποράδων ενέταξε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με χθεσινή του απόφαση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Τα έργα αυτά υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Νήσων (ΟΣΑΝ) Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Παλαιό Τρίκερι.

Συγκεκριμένα, τα νέα έργα που εντάσσονται είναι η «ανάδειξη μνημείων στον αρχαιολογικό χώρο της Σελινούντας στο Λουτράκι Γλώσσας Σκοπέλου», προϋπολογισμού 46.000 ευρώ και η «σήμανση – πινακίδες πολιτιστικών και περιβαλλοντικών πληροφοριών στο Δήμο Σκοπέλου», προϋπολογισμού 56.500 ευρώ.

«Παράλληλα με τα έργα υποδομής, που εντάχθηκαν στο καινοτόμο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τα νησιά της Θεσσαλίας υλοποιούμε και έργα πολιτισμού τα οποία αναδεικνύουν τα μνημεία της περιοχής και εμπλουτίζουν το τουριστικό μας προϊόν. Στηρίζουμε έμπρακτα τα νησιά των Β. Σποράδων με έργα του ΕΣΠΑ, τα οποία αποτελούν μια ελπίδα για τις συγκεκριμένες περιοχές καθώς δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία», δήλωσε ο Κ. Αγοραστός.

Είχε προηγηθεί την Τρίτη, με απόφαση του περιφερειάρχη, η ένταξη στο ΕΣΠΑ δύο έργων συνολικού προϋπολογισμού 583.900 ευρώ για τα νησιά των Β. Σποράδων: «ανακατασκευή καλντεριμιών οικισμών Σκοπέλου και Γλώσσας» προϋπολογισμού 550.000 ευρώ και «αποκατάσταση του κτιρίου στην οδό Ουρανίτσης 5 στη Σκιάθο και μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο» προϋπολογισμού 53.900 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου