ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέο δίκτυο ύδρευσης

νέο-δίκτυο-ύδρευσης-311794

Την ένταξη του έργου 2,4 εκατ. ευρώ ενέκρινε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός

Νέο δίκτυο ύδρευσης αποκτά η πόλη της Σκιάθου, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ενέταξε με χθεσινή του απόφαση το έργο, προϋπολογισμού 2.436.000 ευρώ, στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Το έργο αυτό υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Νήσων (ΟΣΑΝ) Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Παλαιό Τρίκερι. και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με ποσοστό 85%.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός: «Το νερό είναι πηγή ζωής. Με το έργο αυτό, προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ, δίνουμε λύση στο ζήτημα της ύδρευσης της Σκιάθου για τα επόμενα 40 χρόνια, αντικαθιστώντας το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης. Στόχος μας είναι η εξασφάλιση επαρκούς και υψηλής ποιότητας νερού και η βελτίωση της καθημερινότητας για τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού. Μέσω του ΕΣΠΑ στηρίζουμε στην πράξη τα νησιά των Σποράδων με έργα ουσίας τα οποία αποτελούν μια ελπίδα για τις συγκεκριμένες περιοχές καθώς δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του απαρχαιωμένου, πεπαλαιωμένου, ακατάλληλου και ανεπαρκούς πλέον εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης της Σκιάθου. Περιλαμβάνονται εργασίες κατασκευής – αντικατάστασης αφενός μεν των υφιστάμενων αγωγών αμιάντου και σιδηροσωλήνων με αγωγούς πολυαιθυλενίου και αφετέρου η τοποθέτηση νέου κεντρικού αγωγού, ο οποίος θα υδροδοτήσει την πόλη της Σκιάθου από τις υφιστάμενες υδατοδεξαμενές. Ο σχεδιασμός του δικτύου ύδρευσης έγινε με στόχο την εξασφάλιση της απαιτούμενης παροχής και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες υδροδότησης της επόμενης τεσσαρακονταετίας. Συνολικά θα κατασκευαστούν/αντικατασταθούν αγωγοί δικτύου ύδρευσης μήκους 4,8 χιλιομέτρων.

Με την κατασκευή – αντικατάσταση του συνόλου του δικτύου θα βελτιωθεί η ποιότητα του παρεχόμενου πόσιμου νερού, θα εξασφαλίζεται η απαιτούμενη παροχή, θα καταστεί πιο ευέλικτη η διανομή του νερού σε περίπτωση βλάβης ή αστοχίας και θα μειωθούν οι απώλειες νερού από διαρροές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου