ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Αγκαλιά» για απόρους Η Μονή Ευαγγελίστριας Σκιάθου

αγκαλιά-για-απόρους-η-μονή-ευαγγελί-315064

Χιλιάδες προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συρρέουν στην ιστορική Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου, προκειμένου να παρακολουθήσουν με κατάνυξη τις Ιερές Ακολουθίες που τελούνται, αλλά και να ζητήσουν πνευματική στήριξη σε εποχές κρίσης.

Ανθρωποι κάθε ηλικίας διαβαίνουν την πύλη της Μονής, που αποτελεί τόπο προσκυνήματος αλλά και οικονομικής στήριξης για όσους αντιμετωπίζουν ουσιαστικά προβλήματα επιβίωσης. Ηδη προσφέρεται βοήθεια σε πενήντα περίπου άπορες οικογένειες του νησιού, τρόφιμα αλλά και χρήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τον «σκόπελο» της οικονομικής κρίσης.

Οι περιπτώσεις που χρίζουν βοηθείας ποικίλλουν και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ηγούμενος της Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου π. Ιωσήφ, «παιδάκια ορφανά, ηλικιωμένοι, ασθενείς, οικογενειάρχες που έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση εναποθέτουν το πρόβλημά τους στην Εκκλησία, και μας εμπιστεύονται με πόνο ψυχής το πρόβλημά τους».

Στο μεταξύ, πολλαπλασιάζονται τα αιτήματα για βοήθεια και εντείνονται, αντίστοιχα, οι προσπάθειες που καταβάλλονται προς όφελος των απόρων κατοίκων της Σκιάθου.

Η Μονή της Βαγγελίστρας, όπως είναι γνωστή στην τοπική διάλεκτο, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες προσκυνητές, οι οποίοι συμμετείχαν για μια ακόμη χρονιά στην περιφορά του Επιταφίου, εναποθέτοντας παράλληλα στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας τις προσδοκίες και τις ελπίδες τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου